Fotball

Viking kan signere to spillere i løpet av få timer

Etter all sannsynlighet blir Aniekpeno Udoh og Usman Saleh Viking-spillere i løpet av helgen.

Alt tyder på at Aniekpeno Udoh blir Viking-spiller.
  • Stig Nilssen

RANDABERG ARENA (Aftenbladet.no): Viking har nå fått sjekket opp prisene på de to prøvespillerne fra Nigeria, og etter det Aftenbladet erfarer skal prisen regnes som overkommelig. Viking-direktør Eirik W. Henningsen sier til Aftenbladet at en beslutning vil tas i løpet av kort tid. Klubben skal imidlertid være godt fornøyd med det de to har vist under prøvespillet i Stavanger.

— Betyr det at begge blir Viking-spillere innen kort tid?

— Ja, det kan se slik ut. Det kan skje allerede i løpet av helgen, sier Henningsen.

Les også

Udoh scoret igjen da Viking vant

— 100% sikker på kontrakt

Også Udoh og Saleh selv er rimelig sikre på at det hele nå vil gå i boks.

— Ja, jeg er 100% sikker på at vi kommer til å få kontrakt, sier en selvsikker Saleh.

De to nigerianerne skryter veldig av måten de har blitt tatt imot i Stavanger – ikke bare av de to landsmennene Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro, men av hele laget.

— De har vært veldig flinke. Stavanger er en fin by. Det er riktignok kaldt, jeg fikk se snø for første gang i livet for en stund siden, men jeg liker meg veldig godt her, sier Saleh.

Nå ser det altså ut til at han bør bli vant til det kjølige klimaet her i byen.

Herjet med Vidar

De to sørget i hvert fall for å gjøre Henningsen og Vikings avgjørelse enda enklere etter årets første treningskamp fredag kveld. For Saleh og Udoh viste godt igjen da de for første gang spilte i den mørkeblå Viking-drakten. I en uoversiktlig treningskamp mot Vidar, med hauger av bytter og spillere i aksjon, var det de to nigerianerne som pekte seg ut.

Udoh viste glimtvis flotte tekniske finesser og detaljer, og scoret også Vikings første mål. Saleh jobbet utrettelig på midtbanen da han kom inn i andre omgang, og hadde en flott assist på 2-0-scoringen etter et raid fra egen banehalvdel.

— Udoh gjorde det veldig bra, man ser at det er skikkelig kraft i ham. Så er han litt overalt innimellom, men det er sånn man må forvente. Det samme gjelder Saleh. Man ser han er en god spiller, men han har fortsatt et stykke å gå før vi kan si at han starter serieåpningen mot Vålerenga, sier Kjell Jonevret.

Les også

Full oversikt: Slik spilles Vikings tv-kamper

Fornøyd Jonevret

Han fikk se laget sitt få en god første gjennomkjøring mot Vidar. Etter en kjedelig åpning på kampen satte Udoh inn 1-0 etter en halvtimes spill. Et stykke ut i andre omgang scoret Mathias Bringaker 2-0 etter en flott assist av Usman Saleh. Vidar sørget for litt spenning i kampen etter Martin Hålands redusering like etterpå, men Viking punkterte det hele da Martin Hummervoll satte spikeren i kista med 3-1-scoringen noen minutter før slutt.

— Det var veldig deilig å komme i gang igjen. Jeg ser at det fortsatt er mye som må jobbes med, men dette er et godt utgangspunkt, avslutter Jonevret.

Vikings neste treningskamp er borte mot Start i Sørlandshallen 5. februar. Da er det grunn til å tro at både Udoh og Saleh har satt navnetrekket på sine kontrakter med Viking.

Les også

  1. Aftenbladet viser Vikings treningskamper

  2. Zimmerman fikk nei – nå prøver Haukås seg

  3. Viking-aksjonærene er positive til redningsplanen

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK