Fotball

Nå vil Gulbrandsen bli toppscorer i eliteserien

Spissen mener Molde kan ta gullet fra Rosenborg.

Skadefri: Fredrik Gulbrandsen er tilbake for fullt etter at 2015-sesongen ble ødelagt av korsbåndskade.
  • Martin Brøste

SEVILLA: Fredrik Gulbrandsen startet som ensom spiss på topp mot Sevilla torsdag, og hadde et par småfarligheter som kunne ført til scoring. Nærmest kom han da Sevilla rotet det til i eget forsvar. Gulbrandsen prøvde å gå forbi keeper, men ballberøringen ble litt for lang.

— Jeg så første omgang i reprise på hotellet i går kveld. Jeg tenkte det samme da som under kampen, at målvakta var for nær meg til at jeg kunne skyte. Da brukte jeg en ballberøring og prøvde å gå forbi, men den ble litt for lang, sier Gulbrandsen til Rbnett dagen etter kampen.

Han tror resultatet ville sett annerledes ut dersom kampen hadde blitt spilt i juni.

— Vi er i bra fysisk form allerede, men det er noe annet når man spiller kamper jevnlig. Jeg syns likevel vi kunne turt mer. Vi ble kanskje litt feige, og kunne brukt ballen bedre når sjansen bød seg. Vi lå bra defensivt, og selv om vi ikke var kjempefarlig framover selv, så hadde vi grei kontroll. Hadde vi hatt litt flaks kunne vi også tatt ledelsen. Så de første 25 minuttene er jeg fornøyd med. Vi er ikke i sesong ennå, så den lille «sharpnessen» med ball mangler. De er midt i sesong og i bra form, og det ga utslag, sier Gulbrandsen.

Les også

  1. Aursnes rett fra Høddvoll til debut mot Sevilla: - Det var en stor opplevelse

  2. Solskjær: - Sevilla er 99,9 prosent sikkert videre

Han var skadet i nesten hele fjorårssesongen, og har brukt lang tid på å komme tilbake til fotballbanen. Spissen ser derfor ekstra fram til årets sesong, og har høyre ambisjoner.

— Kroppen føles bra. Det er moro å være med for fullt igjen. Det kjennes godt. Denne sesongen har jeg lyst til å være med å kjempe om toppscorertittelen. Men så lenge laget vinner kamper, så skal jeg være fornøyd.

- Er seriegull målet?

— Helt klart! Rosenborg skal ikke få stikke av, sier Gulbrandsen kontant.

Les også

Kontringene satt ikke for Molde

To kamper i 16-delsfinale i Europa League er ikke en dum oppladning til den nye sesongen. Og dersom laget blir slått ut torsdag kan alt fokus samles inn mot hjemlig serie og cup i resten av 2016. — Det er absolutt en god oppladning. Nå ser vi hvor nivået ligger. Fernando Llorente og Kevin Gameiro er to klassespisser. Gameiro er ikke så ulik meg som spillertype. Vi er begge ganske raske, sier Gulbrandsen.

Akkurat det fikk Ruben Gabrielsen erfare i sluttminuttene. Da Gameiro satte på turboen, hadde midtstopperen lite å stille opp med.

— Ruben har fått høre det, for å si det sånn. Jeg pleier å si at Ruben er like hurtig som dem han møter, men i går var Gameiro rett og slett for rask, sier Gulbrandsen.

PS: Molde-spissen må stå over returkampen hjemme mot Sevilla torsdag på grunn av karantene. Gulbrandsen har fått gult kort både mot Fenerbache, Ajax og Sevilla.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK