Følelsesladd Hamrén etter EM-exiten: - Dette har handlet om stor kjærlighet

Erik Hamrén hadde torsdag sitt siste pressemøte som Sveriges landslagssjef i fotball. Han snakket om sterke følelser.

FERDIG: Erik Hamrén er ferdig som svensk landslagssjef etter EM.

— Fra min side har denne jobben handlet om stor kjærlighet. Det har vært et fantastisk ekteskap, sa han om jobben han har hatt i seks og et halvt år.

Han måtte snakke lenge om skuffelsen, tomheten og smerten som fortsatt plager ham etter at EM-sluttspillet var over for Sverige allerede etter tre kamper. For tredje EM på rad ble Sverige utslått i gruppespillet.

Svenskene fløy fra Nice rett tilbake til EM-basen i Pornichet, og onsdag var Hamrén en av de første som la seg, uten å ha fått sagt de ordene han egentlig ønsket til laget og spesielt til Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström og Andreas Isaksson. I likhet med Hamrén gir de seg på landslaget.

— Vi spiste en lett middag da vi kom tilbake, og det ble holdt noen taler. Marcus Allbäck (Hamréns assistent) holdt en fin tale til Kim, «Isak» og Zlatan. Selv hadde jeg verken ork eller kraft til å gjøre det. Det var vanskelig følelsesmessig, og slik var det fortsatt i dag tidlig. Det er vanskelig å skilles, sa han.

Hamrén sa at han ikke har angret en dag siden han takket ja til jobben høsten 2009. — Det har vært et fantastisk ekteskap. Noen ganger skilles man som venner og med respekt når et ekteskap tar slutt, og slik føler jeg det er nå.

Vanskelig tid

Han ville ikke snakke så mye om framtiden.

— Jeg har ikke tenkt lenger enn til EM. Nå reiser jeg hjem til Sverige og begraver meg en stund. Det kommer til å være vanskelig en tid. Jeg trenger litt kjærlighet og forståelse fra mine nærmeste, for jeg kommer nok ikke til å være så hyggelig å omgås, sa han.

Hans videre karriere som fotballtrener vet han lite om. Først vil han uansett ha en pause som varer en stund.

— Det er en spesiell jobb jeg har, og det er ikke et yrke hvor man søker på stillinger. Selv om jeg er bestemt på at jeg vil jobbe videre, så må det være noen som ønsker meg, sa han.

På reise

— Jeg har fått mange tilbud, og jeg kommer sikkert til å få flere. Det er jeg ikke urolig for. Hittil har jeg takket nei for å få en pause. Deretter får jeg se hvor interessant jeg fortsatt er. I denne verden er man noen ganger het, men man kan også veldig fort bli veldig kald.

Hamrén, som var Rosenborg-trener da han ble hentet til jobben som svensk landslagssjef, har først lyst til å bruke tid på reiser.

— Jeg skal ta med meg kona. Jeg har vært mange steder i verden som trener, men alt jeg får se er hoteller, treningsbaner og flyplasser. Før jeg dør har jeg lyst til å se litt mer av stedene jeg har vært, sa han.

(©NTB)