Zlatan gis ekstra ferie - får trolig United-debuten hjemme i Sverige

Svensken står over klubbens tur til Kina.

Zlatan Ibrahimovic er klar for Manchester United. Forventningene til hva svensken kan utrette i Premier League er selvfølgelig enorme.

Lørdag starter Manchester United deres sesongoppkjøring når de møter Wigan. Med José Mourinho som nyansatt manager og signeringene av Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic, er det naturligvis knyttet store forventninger til de røde.

På grunn av EM må storklubben, som mange andre, klare seg uten flere av sine profiler i de første treningskampene, og det åpner muligheten for unge og lovende spillere til å vise seg fram for den nye ledelsen.

Får ekstra ferie

Etter oppgjøret mot Wigan reiser Manchester United til Kina for å fortsette sin oppvarming til 2016/17-sesongen. Der skal klubben møte Borussia Dortmund og byrival Manchester City. Mens flere av klubbens engelske EM-spillere, deriblant kaptein Wayne Rooney, blir med til Asia, er det nå klart at svenske Zlatan Ibrahimovic blir hjemme. Det skriver britiske Daily Mail.

— Jeg tar med meg de engelske spillerne. Jeg forventet det ikke, men de blir med. De blir tatt ut, men jeg kommer ikke til å bruke dem i kamper, har Mourinho tidligere uttalt om turen til Kina.

FIFAs regelverk sier at spillerne har et krav på tre ukers ferie etter et mesterskap. I tillegg har José Mourinho valg å gi 34-åringen Zlatan en utvidet ferie. Ifølge Daily Mail åpner dette opp for at Ibrahimovic debuterer i rødt enten mot Galatasaray 30. juli eller mot Everton 3. august.

Ny Celina-sjanse

Skulle debuten komme mot den tyrkiske storklubben, vil det bety at Zlatan får sin United-debut i hjemlandet Sverige. Kampen skal nemlig spilles i Göteborg. Blir det tilfellet, vil det nok ikke dempe Zlatan-feberen i Sverige.

Svenskens nye arbeidsgiver skal spille sin andre og tredje treningskamp i Kina. Dit skal også Manchester City. I dag ble det bekreftet at Bersant Celina, oppvokst i Drammen, blir med de lyseblå til Asia.

I fjor var han med på lagets treningsopphold i Australia. I år får han altså en ny sjanse til å vise seg fram — nå under klubbens nye trener Pep Guardiola.

— Ja, jeg skal være med dit. Vi har fire store kamper der borte, så det blir høyt nivå. Jeg håper jeg får spille noen av kampene og vise meg fram, sier 19-åringen til NTB.