Fotball

Mistenkt 28-åring varetektsfengslet

28-åringen som er mistenkt for å ha forårsaket en 43-årig fotballsupporters død ble onsdag varetektsfengslet i Helsingborg.

SORG: På Djurgårdens gamle hjemmebane, Stockholms Stadion, samles folk for å sørge, legge ned blomster og minnes sin tapte «broder».
  • NTB

Opprinnelig var han siktet for grov vold som førte til en annens død, men siktelsen er redusert ved at «grov» er fjernet.

Tiltale i saken skal utferdiges senest 16. april.

Den 28-årige Helsingborg-supporteren møtte til det lukkede fengslingsmøtet tildekket av et blått pledd. Han benekter straffskyld og hevder at han aldri har hatt til hensikt å skade noen.

Fortsatt foreligger ingen rettsmedisinsk uttalelse om dødsårsaken for den 43-årige Djurgården-tilhengeren som døde etter å ha blitt utsatt for vold i timene før serieåpningen i Allsvenskan søndag.

— Obduksjonen vil skje i løpet av kort tid, sa politisjef Mats Olsson onsdag.

Forståelse

Den varetektsfengslede 28-åringen meldte seg selv for politiet mandag kveld.

Han motsatte seg varetektsfengsling onsdag, men hans forsvarer Stefan Rosell opplyste etterpå at klienten har forståelse for rettens beslutning.

— På en måte har han en viss forståelse for det. Hendelsen har fått veldig stor oppmerksomhet, og det pågår en gigantisk politietterforskning. Vi forstår at politiet bør få sjanse til å arbeide metodisk i fred og ro, sa Rosell.

Les også

Han skulle jo bare på fotballkamp

På sosiale medier er det framsatt trusler både mot 28-åringen og hans familie. Ifølge advokaten er den siktede lykkelig uvitende om dette.

— Varetektsfengsel er nok det sikreste stedet for ham nå, sa Rosell.

Preget

Advokaten understreket at klienten er sterkt preget av dødsfallet.

— Det er en forferdelig tragisk hendelse, ikke bare for offerets familie og venner, men også for den mistenkte og hans familie, sa han.

— Samtidig er min klient lettet over at tingretten reduserte siktelsen til de proporsjoner den fortjener, ved at det var en vanlig voldsepisode som førte til et dødsfall som følge av uaktsomhet.

(©NTB)

Sportsdøgnet:

Les mer om

  1. Djurgårdens IF