Fotball

Vil være i TIL ut karrieren - men har ikke hørt noe fra klubbledelsen

Jonas Johansen (30) har hatt en vår med mye motgang. Nå håper han at en skadefri høst skal gjøre at han presterer godt nok til å få ny TIL-kontrakt.

OPPTUR? Jonas Johansen, her i aksjon for TIL 2 mot Skarp mandag kveld, har fått ødelagt mye av vårsesongen på grunn av skader.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ALFHEIM: Johansen spilte hele kampen som offensiv midtbanespiller for TILs B-lag da Skarp ble slått 3–1 i 3.-divisjon i går kveld. Men det er ikke der den 30 år gamle tromsøværingen aller helst vil spille.

Etter en sentral rolle i TILs opprykkssesong i 2014 hadde Johansen store planer for comebacket i eliteserien. Men en kneskade i vinter, samt en lårskade og halsbetennelse etter sesongstart har gjort mulighetene til å få spilletid mer utfordrende. Resultatet er bare 104 av 1170 mulige minutter i eliteserien. 75 av disse kom mot Odd 22. mai da Johansen startet kampen.

– Å spille mot Skarp var for å få 90 minutter med fotball. Så er det bare å stå på. I fotball er det kort vei opp. Det har vært mye rot den første halvdelen av sesongen for min del, men nå satser jeg på å være tilbake for fullt, sier Johansen til iTromsø.

Les også

Brian (17) nærmer seg proffovergang

Ønsker videre avtale

I likhet med syv andre spillere har 30-åringen en kontrakt som går ut etter sesongen.

– Hvis klubben ikke ser verdien av mine kvaliteter, så får de stå for det. Jeg mener jeg kan bidra mye både på og utenfor banen, sier Johansen som vokste opp i TIL.

– Det er kun TIL jeg vil være i – ut karrieren. Jeg håper klubben kommer på banen og tar initiativ. Man ser at noen har snakket med klubbledelsen, og det er kjedelig ikke å ha hørt noe. Men jeg stresser ikke noe med det og jeg håper godt nok spill i høst gjør at jeg får fortsette her, sier Johansen som i mai ble pappa for første gang.

Les også

Ronaldo-besøk flytter TIL-kamp

Anvendelig

I TIL-ledelsen håper de den tidligere Haugesund, Alta, Kongsvinger og TUIL-spilleren får et oppsving.

– Jonas fikk mye av oppkjøringen i vinter ødelagt på grunn av denne kneskaden. Det gjorde at treningen hans i den perioden ble ganske så oppstykket, sier TIL-trener Steinar Nilsen, som så oppgjøret i går fra tribuneplass.

Han tror at Johansen kan få en opptur de neste månedene.

– Jonas kan få en bra høst for oss så fremst at han får trent godt. Nå har han dessverre hatt en betennelse de siste dagene. Når han får kjørt nok trening med laget og vært med der så er han veldig spennende, sier Nilsen.

Johansen har bare siden han kom tilbake til TIL vært brukt i flere forskjellige sentrale midtbaneroller, samt kant og spiss.

– Anvendeligheten hans er en av grunnene til at han er i TIL. Det er hans sterkeste kort i fortsettelsen, og slike spillere er alltid en fordel å ha med seg, sier treneren.

Les også

 1. Andersen storspilte i TILs sjansesløseri

 2. Tromsø fortvilte over sjansesløseri

 3. Kovacs åpner for TIL-retur

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Jonas Johansen