Brann-treneren etter sliteseier: – Vi kan ikke spille «høytrykksfotball» i hver kamp

Brann slo ut Fyllingsdalen, og møter Lillestrøm i cupens fjerde runde.

FLOTT MÅL: Deyver Vega hadde ingen problemer med å score da han fikk sjansen.

FYLLINGSDALEN – BRANN 0–1

Brann hadde brukbar kontroll i solen foran 3500 tilskuere på Varden Amfi, men hjemmelaget skapte spenning rundt resultatet hele kampen gjennom.

For så lenge det bare var Branns Deyver Vega som hadde puttet i 3.-rundekampen i NM onsdag kveld, var det alle muligheter for å få en utlikning.

Men den kom aldri.

– Vi vant og gikk videre. Det er det viktigste, sier Lars Arne Nilsen til BT.

Kort tid etter at Brann og Fyllingsdalen hadde spilt ferdig, ble det klart at Brann trakk Lillestrøm borte i cupens fjerde runde.

– Jeg har ikke sett dem ennå i år, men Lillestrøm vant jo cupen i fjor, så de er cupfightere, sier Brann-kaptein Vito Wormgoor. Han tror likevel ikke det betyr så mye hvem Brann møter.

– Vi må tenke på oss selv og det vi skal gjøre. Dersom vi gjør alt vi skal, så kan vi slå alle i Norge, sier Wormgoor.

Høytrykksfotball

Alle som så Branns solide 3–0-seier over Tromsø i Eliteserien søndag skjønner hvorfor laget for tiden leder serien med syv poeng foran Rosenborg.

Brann er i stand til å spille med et press og trykk knapt gir motstanderne mulighet til å komme ut av egen 16-meter. Det er dette Lars Arne Nilsen allerede i starten av 2016 fortalte til BT at heter «høytrykksfotball», og det er slik han vil laget skal spille.

Men onsdag kveld, bare tre dager etter overkjøringen av Tromsø, var dette presset som forduftet. Kampen mot Fyllingsdalen fra 3. divisjon ble en helt annen. Brann produserte lite, Fyllingsdalen hang med uten å skape sjanser de heller, og kampen ebbet ut i 0–1.

– Vi kan ikke spille «høytrykksfotball» i hver eneste kamp, sier Brann-treneren og fortsetter:

Les også

Brann videre i cupen: Spenningen levde helt inn

– Dette var ingen spesielt god kamp, men det blir gjerne slik når du bytter mange. Vi sto på, og vi sloss, løp og vant dueller, men vi fikk ikke den rytmen vi pleier å få når vi har et lag som er samspilt, sier Nilsen.

Hvilte mange spillere

Allerede lørdag møter Brann Start i Kristiansand. Derfor sparte Brann-treneren spillere som Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rólantsson, Fredrik Haugen, Gilbert Koomson og Steffen Lie Skålevik.

– Vi var nødt til å ta det ned i og med at vi har så tøft kampprogram nå.

SPISS: Peter Orry Larsen har vært målfarlig i det siste, og mot Fyllingsdalen spilte han spiss. Da ble det ingen scoringer.

– Var denne kampen en vekker?

– Innsatsen, duelleringen og løpingen var veldig bra, men vi fikk ikke flyten, vi fikk ikke et kollektivt press. Da ble vi løpende mellom. Men dette var helt OK.

Les også

Solide cupinntekter for FK Fyllingsdalen: – Store beløp for en klubb som oss

Imponert over Fyllingsdalen

Kampens eneste mål ble scoret av Vega fire minutter før pause. Costaricaneren fikk ballen av Sivert Heltne Nilsen som var effektiv og fyrte ballen i mål.

– Når du er ving eller spiss, så må du alltid være forberedt når du får sjansen. Det var jeg i dag, sier Vega.

LIKTE FYLLINGSDALEN: Deyver Vega setter pris på at Fyllingsdalen prøvde å spille fotball mot Brann.

Han var imponert over måten Fyllingsdalen fra 3. divisjon spilte mot Brann.

– I fotballen i 2018 kan du aldri være sikker på noen ting. Selv om vi aldri tvilte på om vi kom til å vinne, kan du ikke bare gå og hente en seier. Og jeg likte hvordan Fyllingsdalen spilte. De ville ha ballen, beveget seg og ville spille fotball.

Vega har kommet inn som innbytter i tre kamper i Eliteserien så langt, og har ennå ikke klart å spille seg til en plass blant Lars Arne Nilsens mest betrodde menn i 2018.

– Som spiller kan du bare gjøre jobben og trene, og være klar når din sjanse kommer. Det er det jeg gjør. Det er ikke min beslutning om jeg spiller eller ikke. Jeg er profesjonell som alle de andre spillerne i Brann.