City rundspilt av Everton - to unggutter fullførte ydmykelsen

Trøbbel for Pep Guardiolas stjernegalleri i Liverpool.

Tom Davies (t.h) scoret med en utsøkt chip.
  • 100% Sport

Everton – Manchester City 4–0

To tenåringer gjorde ydmykelsen komplett da Everton vant 4–0 mot Manchester City i Premier League søndag.

Romelu Lukaku, Kevin Mirallas, Tom Davies og Ademola Lookman sto for målene da Citys gullplaner fikk en alvorlig smell. De er nå er ti poeng bak serieleder Chelsea.

De to sistnevnte målscorerne er henholdsvis 18 og 19 år gamle. Den ene har to Premier League-kamper fra start, mens den andre debuterte.

Lukaku scoret på Evertons første avslutning på mål i første omgang, mens Mirallas økte med et velplassert skudd like etter pause. Davies la på til 3–0 med en frekk chipp ti minutter før slutt, før Lookman fullførte scoringsfesten på overtid.

Manchester City sto for det meste av banespillet på Goodison Park i ekte Pep Guardiola-stil i første omgang, men scoringene uteble. I stedet var det Everton som var dødelig effektive.

Morgan Schneiderlin, som er kjøpt fra Manchester United, kom inn til sin debut for å trygge seieren med en halvtime igjen. Midtbanespilleren og hans nye lagkamerater lyktes med det.

Les også

Gigantklubbene er gullgruver for omstridte, amerikanske milliardærer

United i ryggen

City forblir dermed på femteplass på tabellen, ti poeng bak Chelsea på tabelltopp og to poeng bak Liverpool, som møter United senere søndag. José Mourinhos menn kan på sin side komme opp på samme poengsum som City med seier over Liverpool. 

Ballen var for første gang i Citys mål etter ti minutter, men Séamus Coleman ble korrekt avblåst for offside.

City og Raheem Sterling ropte på straffe to minutter senere, men Mark Clattenburg holdt fløyta unna munnen. Sterling ble felt av Joel Robles, men dommeren mente at keeperen ikke gjorde noe straffbart.

Guardiolas menn var frempå med flere halvfarligheter, men rett etter at det stokket seg i et City-angrep kontret Everton. 18-åringen Davies vant ballen på midten, før han sendte den videre til Mirallas. Belgieren så opp og fant Lukaku, som sikkert satte ballen bak Claudio Bravo.

Les også

Svensk suksessforfatter tror ikke på Zlatans historie

Davies-chipp

Bortelaget hadde en bra mulighet helt på tampen av omgangen, men Davies fikk avverget en heading fra Bacary Sagna på streken.

Tilskuerne hadde knapt rukket å finne plassene sine etter pausen da John Stones taklet ballen rett til Mirallas, som overlistet Bravo i det 47. minutt.

Davies spilte kun sin andre Premier League-kamp fra start, men jobbet som en drivjern på midtbanen. Med ti minutter igjen satte han kronen på verket da han spilte vegg med Ross Barkley, før han chippet ballen over en utrustende Bravo og i mål.

Lukaku kunne og burde lagt på til 4–0 i sluttminuttene, men spissens chipp var ikke like følsom som Davies sin. I stedet var det Lookman som banket inn det siste målet alene med Bravo.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk