Fotball

West Ham har hentet Samuelsen-konkurrenter: – Jeg liker utfordringer

Det norske stortalentet Martin Samuelsen (18) tror han nærmer seg Premier League-debuten.

KLAR: Martin Samuelsen er kvitt skadeproblemene og klar for å ta opp kampen om en plass på West Ham-laget.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

På overgangsmarkedets siste dag i England hentet West Ham flere etablerte stjernespillere:

 • Victor Moses (24) – den nigerianske angrepsspilleren som kan bekle alle offensive roller – kant, hengende spiss og ren spiss – kommer på lån fra Chelsea, og skal spille fro The Hammers ut sesongen.
 • Nikica Jelavic (30) – den kroatiske spissen er kjøpt fri fra Hull og har signert en toårskontrakt med West Ham.
 • Alex Song (27) – er klar for en ny sesong på Boleyn Ground. Han var utlånt fra Barcelona forrige sesong, og leiekontrakten er nå forlenget med én sesong.
 • Michail Antonio (25) – mindre kjent enn de tre andre. Kommer fra Nottingham Forest og signert en fireårskontrakt.

Norske Martin Samuelsen dukket nærmest opp ut av det blå for nordmenn flest da han imponerte voldsomt i sesongoppkjøringen for West Hams førstelag.

Etter overgangen fra Manchester Citys akademi nøt 18-åringen stor tillit av manager Slaven Bilic i kampene før Premier League-sesongen kom i gang. Han fikk sin offisielle debut i Europa League, og Samuelsen spilte seg kjapt inn i hjertene på Hammers-fansen med sin uredde spillestil.

Les også

Bekreftet: United henter tidenes dyreste tenåring

Samuelsen: — Liker en utfordring

GOD: Martin Samuelsen gjorde sakene sine bra i sin offisielle West Ham-debut, mot Birkirkara (Malta) i Europa League.

Men like før Premier League-åpningen var han uheldig og pådro seg en skade. Nå er han imidlertid tilbake for fullt, og klar for å kjempe seg til en plass på laget. Les portrettintervjuet: «Jeg måtte snu meg en ekstra gang, liksom for å dobbeltsjekke. Skjedde dette egentlig?»

Stjernesigneringene betyr riktignok at Samuelsen får enda skarpere konkurranse om en plass på laget. Moses, Antonio og Jelavic blir en direkte konkurrent til 18-åringen, som i likhet med Victor Moses kan bekle alle offensive roller. Begge vil trolig fortrinnsvis bli brukt på kant av West Ham-manager Slaven Bilic.

Til Aftenposten forteller Martin Samuelsen at han tar utfordringen på strak arm:

– Jeg tenker at det er bra for min utvikling å trene med gode spillere. Ja – det bli flere om beinet, men jeg liker en utfordring! sier Martin Samuelsen – og forsetter:

Aftenposten møtte Martin Samuelsen i hans nye nabolag i Øst-London i juli. Han har ikke vært lenge i West Ham, men er allerede blitt en publikumsfavoritt.

– Det er sånn fotballen er. Spillere kommer inn og andre går ut. Song, Jelavic og Moses er hentet inn som forsterkninger, og det er bare bra med konkurranse om plassene på laget. Jeg må bare gjør mitt og kjempe om plassen. Man kan ikke gjøre så mye mer enn det.

Så 3-0-seieren mot Liverpool fra benken

I West Hams smått sensasjonelle 3-0-seier mot Liverpool på Anfield i helgen, var Samuelsen i troppen for første gang i Premier League. 18-åringen ble sittende på benken hele kampen, men synes det var en god opplevelse. Han hadde selvfølgelig håpet å få debuten, men sier:

– Det er kjekkere å få en skikkelig debut enn å bare komme inn på slutten slik kampen ble som den ble (West Ham ledet 3-0 og hadde fått én spiller utvist, journ.anm). Sjansen kommer nok før eller senere uansett, sier den norske 18-åringen.

– Du nærmer deg vel debuten nå?

– Jeg var på benken sist, så jeg nærmer meg helt klart. Men det blir bare en bonus hvis jeg får et innhopp i nær fremtid. Jeg har ikke hatt forventninger om det og blir ikke skuffet hvis det ikke skjer, sier Samuelsen.

Han er for tiden i Sverige for å spille G18-landskamper mot Sverige (3. september) og Danmark (5. september). Det blir hans første landskamper på ett år.

– Det er kjekt å være tilbake. Det er ikke mye som kan måle seg opp mot det å høre nasjonalsangen før kamp og spille med flagget på brystet, sier 18-åringen.

 1. Les også

  West Ham ydmyket Liverpool: - Vi parkerte bussen

 2. Les også

  Martin Samuelsen (18) på benken mot Liverpool

 3. Les også

  Slik gikk det med de norske i Europa

 4. Les også

  Det er 88 norske fotballproffer i utlandet. Chuma Anene valgte Makedonia.

 5. Les også

  Martin (18) byttet inn rett før straffesparkkonkurransen

 6. Les også

  «Jeg måtte snu meg en ekstra gang, liksom for å dobbeltsjekke. Skjedde dette egentlig?»

 7. Les også

  Premier League-tipset: To nordmenn rykker rett ned

 8. Les også

  Disse norske talentene får Nils Arne Eggen til å tenne på alle plugger

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5