Ungdomsskolejenter mot Norges beste

Emilie Nautnes (16) spilte fra start og Andrine Mo (15) kom inn. Det holdt bare nesten mot LSK.

Debutant: Emilie Nautnes (16) fikk prøve seg mot norske VM-stjerner da Arna-Bjørnar møtte LSK.

Arna-Bjørnars vår var fæl med seks poeng på åtte kamper. Poengfangsten er like skral etter søndagens møte med serieleder LSK, men likevel var det flere som smilte i Arna-garderoben etter kampslutt. En av dem var Emilie Nautnes, som fikk sin debut i Toppserien et par uker etter at hun meldte overgang fra 1.-divisjonsklubben Fortuna Ålesund. 16-åringen fra øyen Gossen er regnet som et stort spisstalent, og vurderte lenge om hun skulle flytte nordover til Trondheim og Ørn eller sørover til Bergen og Arna-Bjørnar.

— Jeg gikk etter magefølelsen. Alt rundt klubben virker veldig bra, sier Nautnes, som skal begynne i første klasse på toppidrettslinjen ved Tertnes videregående skole i august.

- Artig

Allerede i vinter fikk hun en prøvesmak på hvordan det er å være Arna-Bjørnar-spiller da hun var med laget på treningsleir på La Manga. At hun skulle være i startelleveren allerede nå, trodde hun uansett ikke.

— Jeg tenkte at jeg kanskje ville få et innhopp en gang i høst. I stedet fikk jeg starte den første kampen etter jeg kom hit, og dessuten mot serielederne. De har jo mange på A-landslaget, men jeg prøvde ikke å tenke på det, sier Nautnes.

- Hvordan var det?

— Veldig artig. Men posisjonen (høyrekant) var uvant, for jeg er egentlig spiss. Likevel synes jeg det gikk helt greit, sier Nautnes.

Trener Bjarne Hagen gir henne karakteren «godkjent pluss».

— Emilie har levert bra på trening. Her fikk hun vite hvor nivået ligger. Hun ble kastet utpå, og det viste seg at hun kan svømme, sier Hagen.

Les også

VM ga publikumsrekord i England - ingen tror på det samme i Norge

Tidenes yngste

Som om ikke en 16-åring var nok: Da Nautnes ble tatt av banen et snaut kvarter før slutt, ble hun erstattet av 15-åringen Andrine Mo. Jenten som snart er klar for tiende klasse, ble dermed Arna-Bjørnars yngste gjennom tidene.

— Også Andrine har vist på trening at hun håndterer nivået. Da kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg ikke skulle gi henne sjansen. Det synes jeg bare er naturlig, sier Hagen.

Han fikk se at laget hans ga sterke LSK god kamp, men effektiviteten manglet totalt. For bortelaget satte Emilie Haavi inn 1–0 etter 53 minutter.

— Vi møtte seriens klart beste lag med seriens klart yngste lag, og spilte en veldig voksen kamp. Lagene var jevne i antall sjanser og dødballer. Jentene er skuffet og frustrerte nå, men prestasjonsmessig var dette klar fremgang fra i vår, oppsummerer Hagen.

Det synes også Vilde Bøe Risa.

— Vi hadde litt stang-ut, blant annet den Lisa (Naalsund) hadde på innsiden av stolpen. Selv om LSK hadde ballen mye, synes jeg vi nektet dem mange sjanser. Her var det mye positivt, sier Risa.