Fotball

Demidov drømmer om å gjenta en av tidenes snuoperasjoner

Vadim Demidov og Rikard Norling snakker om fordelene ved å kjempe i bunnen.

GODE MINNER: Selv om Vadim Demidov ennå ikke kan bidra på banen, kan han få Brann-spillerne til å forstå at nedrykkskamp ikke er det verste en kan være med på. Bjørn Erik Larsen

 • Kim Bøyum

DIREKTE LØRDAG KLOKKEN 18:

 • GODSET-BRANN.

Vadim Demidov har ikke vært i nærheten av å bidra slik han skulle ønske i sitt første år som Brann-spiller. Etter en rufsete innledning på sesongen ble han skadet, og nå er det fire og en halv måned siden han var på banen i en eliteseriekamp. Mot Vålerenga for tre uker siden satt han endelig på benken, men siden har han fått problemer med låret.

Men selv om han ikke spiller, trener han nå for fullt og forsøker han å gjøre sitt i miljøet på Stadion. De med tynnslitte Brann-nerver kan gjøre klokt i å lytte til Demidov når han forteller om sitt møte med nedrykksspøkelset i spanske Celta Vigo i fjor vår, og hvordan de kom seg bort fra det.

Snuoperasjon i Celta Vigo

Demidov er nemlig klar på at det kan komme noe godt ut av en skikkelig nedrykksstrid.

— I Celta Vigo var jeg med på det som kanskje er en av tidenes snuoperasjoner i Spania. Vi lå sist nesten hele andre halvdel av sesongen, og i siste kamp var vi avhengig av å vinne, samtidig som erkefienden Deportivo La Coruna måtte tape. Det skjedde, vi holdt oss og de gikk ned. Det var vanvittige scener, og det bør trigge oss litt at vi kan få til sånne scener i Bergen også. Jeg kan tenke meg hvordan bergenserne kan gå helt av hengslene hvis vi berger oss! Det er bedre enn å ligge midt på tabellen og kjempe for ingenting.

Spår spenning til siste slutt

For selv om den nåværende situasjonen kjennes ubehagelig for Brann-fansen, er det liten tvil om at den spontane gleden kan bli stor den dagen plassen i eliteserien eventuelt sikres. Trener Rikard Norling sier at han kan hente kraft av å være i en utsatt tabellposisjon.

— Det verste som kan hende er egentlig at man ligger i ingenmannsland når fem kamper gjenstår, og man kan komme på en plass mellom nummer seks eller ni. Da vil jeg nesten heller at det er slik at kampene betyr noe frem til siste minutt. Og i år kommer til å være slik, det kommer ikke til å avgjøres før den siste kampen. Det er vi forberedt på, og sannsynligheten er høy for at det blir slik. Vi ser frem mot det, sier Norling.

Takker Godset

Også Marcus Pedersen blir tent av situasjonen Brann befinner seg i.

— Litt av grunnen til at jeg kom hit, var at jeg ville være med på å snu noe. Hver kamp teller like mye, og det er moro, sier angriperen.

Lørdag møter han gamleklubben Strømsgodset, noe han tror alltid vil være spesielt.

— Det er Godset jeg har vokst opp i og gjorde det bra i, så den klubben betyr mye for meg. Jeg hadde en god trener som stolte på meg og fikk frem alt det som bodde i meg. Tiden jeg hadde med Ronny (Deila) og guttene der var veldig fin, og det som gjorde at jeg kom meg ut. Det er jeg takknemlig for, sier Pedersen.

— De får frem unge talenter hele tiden, så de gjør noe riktig i Drammen. Det er en liten klubb som er blitt en litt større klubb. De tar veldig godt vare på hverandre, uansett om du spiller eller ikke – eller om du har gjort noe gærent.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Norling tviler på om Demidov blir klar til seriestart

 2. FOTBALL

  Branns Haugen stoppes av sykdom

 3. FOTBALL

  - Ikke alle i Brann passer til Norling-fotball

 4. FOTBALL

  Stopperkrisen i Brann: Én god, én trist og én usikker skadenyhet

 5. FOTBALL

  Revansjelyst gir opprykksfest

 6. FOTBALL

  Helstad refser Demidov etter Brann-kritikk