Fotball

Nå er Viking-troppen komplett

Med Jordan Hallam, Rolf Daniel Vikstøl og Leo Østigård på plass, er Bjarne Berntsens Viking-stall komplett.

Bjarne Berntsen og Viking har troppen klar for 2018-sesongen.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

– Det er ikke flere på vei inn nå. Dette er troppen vår. Og jeg synes vi begynner å få en veldig interessant stall med konkurranse i alle lagdeler. Det er litt av hensikten. Vi har tøffe ambisjoner, og da må vi prøve å være flinke på markedet uten noe særlig med penger, sier Bjarne Berntsen.

Fredag falt de siste bitene i Viking-stallen 2018 på plass. Mandag hadde Jordan Hallam sin første trening med klubben som Viking-spiller, mens Rolf Daniel Vikstøl gjennomførte den medisinske testen etter overgangen fra Start og Leo Østigård ankom fra Molde.

Les også

Leo Østigård har bestemt seg. I dag reiser han til Stavanger

Jordan Hallam på trening med Viking mandag.

Tøff konkurranse

Dermed er troppen klar til å ta fatt på sesongen som starter om tre uker borte mot Kongsvinger.

Før mandagens trening i Vikinghallen, informerte Berntsen spillerne om at Vikstøl og Østigård var på vei inn.

Og han ga også beskjed til spillerne om at det nå er stor konkurranse om plassene på laget og ba spillerne ta den utfordringen og vise seg fram.

– I et lag med opprykksambisjoner i en særdeles tett og tøff 1. divisjon, må vi ha konkurranse om plassene. Vi kan få skader, karantener eller formsvikt. Nå kan vi velge ulike typer ut ifra ulike motstanderes styrker og svakheter. Derfor har det vært nyttig å ulike typer spillere inn, forklarer Berntsen.

Tidligere i vinter så det tynt ut i midtforsvaret. Men med Markus Nakkim på plass på lån fra Vålerenga, Viljar Vevatne som har storspilt som stopper i vinter (egentlig venstreback), Leo Østigård fra Molde og Vikstøl fra Start, er det plutselig seks spillere som konkurrerer om fire plasser.

I tillegg har klubben Rasmus Martinsen og Claes Kronberg. Tord Salte blir dermed midtbanespiller i år, det samme med André Danielsen.

Les også

Viking-beholdningen var Kronbergs kjempescoring

Markus Nakkim får en sentral rolle i Viking-forsvaret denne sesongen.

26 spillere i A-stallen

Av spillerne som er hentet i vinter, er det kun Kristian Thorstvedt som har kostet Viking penger i overgang. For midtbanespilleren betalte de Stabæk en utdanningskompensasjon. Ellers er spillerne hentet gratis eller kommet på lån.

Stallen teller 26 mann. Berntsen synes det er i overkant mange. Men midtstopper Kristian Novak mister hele sesongen med kneskade, og Aniekpeno Udo vet fortsatt ikke om han får lov til å bli værende i Norge som følge av at UDI mener han ikke oppfyller kravene for ny, midlertidig oppholdstillatelse.

– Men vi kommer i utgangspunktet ikke til å hente inn en ny spiss om Udo må reise. VI har etablerte spisser her fra før, vi har unge, spennende spisser, og vi har spillere som kan bekle en spissrolle som ikke spiller der til vanlig.

Berntsen trekker frem spillere som Zlatko Tripic og Fredrik Torsteinbø som to aktuelle vikarer i midtspissrollen i hans 4-3-3-formasjon.

Les også

Bekreftet: – En utrolig fornuftig signering av Viking

– Begynner å bli fornøyd

– Er du tryggere på at Viking er en opprykkskandidat nå enn da du kom i januar?

– Etter et langt fotball-lliv har jeg lært meg at du skal konsentrere deg om de spillerne du har. Jeg var ikke bekymret med det utgangspunktet vi hadde, heller. Men jeg synes vi har komplettert troppen med typer, kvaliteter og alder på en god måte. Vi begynner å bli fornøyd, sier Berntsen.

Jordan Hallam (19) viste så gode takter under Vikings treningsleir i Marbella, at han nå har signert en utlånsavtale fram til sommeren.
Mandag var hans første trening med sine nye lagkompiser.

– Det er veldig godt å være på plass. Jeg gleder meg veldig. Det var rart å forlate England, men samtidig er jeg ikke i tvil om at dette er det riktige valget for meg. Jeg er i en situasjon hvor jeg trenger erfaring fra spill på seniornivå, det får jeg her. Jeg er veldig takknemlig for den sjansen, sier 19-åringen.

Han ankom Stavanger søndag og fikk en omvisning både i byen og i Jåttåvågen.

– Det er et veldig flott stadion. Moderne og med kunstgress, det liker jeg. Vi trener ukentlig på kunstgress i Sheffield United også.

– Hva er dine forventninger til de siste ukene før seriestart?

– Gjøre det godt på trening, stå på og gjøre alt jeg kan for å være aktuell for en plass på serielaget. I tillegg få spilletid i de siste treningskampene, sier Hallam.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK