Fotball

– Klart klubber tar kontakt

<p>Den svenske AIK-målvakten Daniel Örlund er nok en gang i Rosenborgs søkelys. Det er ikke det minste rart, mener agenten.</p>

FotballAllsvenskan SverigeAIK v Kalmar30.03.2008Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYDaniel Örlund, målvakt, AIK
  • Christian Skare Stendal
  • Håkon Boye Bergum
  • Ole Kristian Sagbakken

– Daniel er en av de beste målvaktene i Allsvenskan, og har en kontrakt som snart går ut. Da er det klart at klubber tar kontakt, sier Örlunds agent Patrick Mörk til Adresseavisen.

I fjor var AIK-keeperen på utlån til Fredrikstad, og Rosenborg hadde følere ute for ham allerede da. På det tidspunktet hadde RBK imidlertid både Rune Almenning Jarstein og Alexander Lund Hansen i klubben, mens Espen Johnsen var på vei tilbake fra lån. Derfor var også behovet for en ny keeper så som så. Etter årets sesong går kontraktene til de to sistnevnte ut, og begge ser ut til å forsvinne. Rosenborg ønsker ikke å forlenge med Johnsen, mens Lund Hansen har, etter det Adresseavisen kjenner til, så godt som bestemt seg for at årets RBK-sesong blir den siste.

– Interessant klubb

Dermed har interessen for Örlund blusset opp igjen, og Rosenborg skal ha fått med seg mandagens oppgjør mellom AIK og IFK Göteborg. 29-åringen storspilte mot de svenske serielederne, og gis stordelen av æren for at AIK stakk av med seieren 1-0. Agenten Patrik Mörk vil ikke bekrefte at Rosenborg er blant klubbene som har tatt kontakt angående Örlund, men:

– Rosenborg er selvsagt en interessant klubb, sier Mörk.

Kan forlenge med AIK

I går siterte Svenska Dagbladet den samme agenten på at Rosenborg definitivt vil ha svensken. Han modererer seg kraftig overfor Adresseavisen.

– Jeg har ikke lest artikkelen selv, men har forstått det som at den var veldig hardt vinklet.

– Men du har pratet med Rosenborg om Örlund?

– Jeg prater med Rosenborg ofte om spillere, men det behøver ikke å bety at det er snakk om Daniel. Uansett er det ikke sikkert han flytter på seg. Han er i samtaler med AIK om en forlengning av kontrakten også, sier Mörk.

Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun ønsker ikke å kommentere klubbens interesse for den svenske keeperen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien