Fotball

Minst fire TIL-spillere ikke med til helga: – Åpenbart at vi ikke kan ha færre spillere i troppen i høst

Bård Flovik krever at en allerede skadeutsatt TIL-tropp ikke blir mindre i løpet av det månedslange overgangsvinduet som åpner torsdag.

Bård Flovik har en skadeutsatt tropp. Han vil i hvert fall ikke se at det er færre å velge i til høsten.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Per i dag har TIL 23 mann i A-lagstroppen. Av disse er Morten Gamst Pedersen, Jonas Johansen, Gudmund Taksdal Kongshavn og Christer Johnsgård definitivt ikke med mot Stabæk kommende søndag på grunn av skader.

Også langtidsskadde William Frantzen som har vært ute i over ett år er med i tallet på 23 mann.

Les også

Johnsrud Sundby-utestengelsen: Northug overtar Tour de Ski-triumfen

I tillegg er Runar Espejord smittet av den samme spysyken som rammet Kent-Are Antonsen og Mikael Norø Ingebrigtsen. De to siste er tilbake på trening igjen, men Espejord måtte bli hjemme fra onsdagens økt. Han er ventet tilbake innen et par dager.

Med et overgangsvindu som åpner torsdag og er åpent til 17. august betyr det at spillere kan forsvinne ut fra Alfheim på dagen. Noe som vil kunne svekke en tropp som allerede er utsatt for skader.

— Det er åpenbart et krav fra meg at vi må ha antallet spillere per i dag for å gjennomføre kamper, men også ha gode treningsuker, sier TILs hovedtrener Bård Flovik.

Han poengterer at skader, sykdom og karantene på spillerne betyr at en mindre tropp enn dagens vil gjøre laget sårbart.

— Hadde vi for eksempel hatt et par spillere ute med gule kort ville vi ikke kunne fylt opp benken på søndag med spillere fra A-lagstroppen. Derfor må vi i hvert fall ha tallet på troppen som er i dag. Å miste en eller to er uaktuelt hvis noen ikke kommer inn, selv om vi også skal ha supplering av unge spillere, sier Flovik.

Les også

Tromsø-komet tilbake i trening etter «mystisk» spysyke

— Edruelig pengebruk

Og klubbledelsen ved direktør Stig-Arne Engen uttalte tidligere denne uka at de vet at sportslige ledelsen jobber for å finne erstattere dersom noen forsvinner ut. Et sommersalg av en spiller vil kunne gi friske midler inn i en hardt presset TIL-kasse.

- Jeg har som trener forståelse for at klubben må drives forsvarlig. Det er noe jeg også ønsker. Hvis det betyr at pengene som kommer inn må fordeles litt skjønner jeg det. Produktet er A-laget, og vi må ha et så godt lag ut fra de betingelsene som finnes. Jeg er helt ærlig opptatt av at klubben skal overleve over tid og at det er edruelig bruk av pengene. Så selger vi en spiller må vi se hvordan situasjonen er , sier Flovik.

Han mener det vil være utfordrende å erstatte en med en ny spiller med samme kvaliteter.

— Da må vi finne en som kan bli det. Selger vi spillere som er nummer en, to eller tre i klubben vil vi må erstatte de litt nede i kvalitet, sier Flovik.

- Kjedelig

Nevnte Kongshavn håper han snart er tilbake i fotballtrening igjen slik at han kan ta opp konkurransen med Filip Loncaric.

— Jeg får trent mye på det som er relevant for å utvikle meg videre som keeper, men selve fotballtreningen kan jeg ikke være med på, sier Kongshavn til iTromsø.

Morten Gamst Pedersen blir i likhet med Kongshavn, Johansen og Johnsgård ikke klar til helga.

- Det er kjedelig å bli satt tilbake på nytt igjen , sier Gamst Pedersen til iTromsø.

— Vi håper at belastningen Morten Gamst har på lysken vil slippe taket. Når det gjelder Jonas er det gledelig at han er tilbake på trening, men helga kommer for tidlig for han. Christer vil nok miste et par uker til før han kan trene med oss, sier Flovik til iTromsø.

Les også

  1. Eirik Bakke vil hente Åsane-kapteinen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL