Fotball

NRK mister tippekampen

Tippekampen fra engelsk 1. divisjon blir en saga blott på NRK fra neste sesong. Betalingskanalen Viasat overtar rettighetene til den engelske FA-cupen og 1. divisjon.

Arne Scheie og Otto Ulseth
  • 100% Sport

NRK har servert engelsk fotball for norske TV-seere siden november 1969. De siste årene har statskanalen måttet nøye seg med den nest øverste divisjonen fra fotballøya.

— Tradisjonen med engelske tippekamper forsvant egentlig for fire år siden, da vi mistet rettighetene til eliteserien. De siste årene har vi bare vist 10-11 kamper fra 1. divisjon per sesong, påpeker NRKs sportssjef Grethe Johnsen.

— Engelsk 1. divisjon er et godt tilbud for «menigheten», men ikke noe stort tap for oss. Vi ønsker å vise toppfotball, og i England er det eliteserie og FA-cup. Og det er den engelske fotballen som taper på at kampene ikke blir vist på riksdekkende fjernsyn, sier Johnsen til NTB. FA-cupen har de siste sesongene vært vist på TV 2. De neste fire sesongene vil kampene bli vist på Viasat. Kanalen har også sikret seg engelsk 1. divisjon for de to kommende sesongene, samt hjemmekampene til det engelske landslaget fram til våren 2008. Viasat har også rettighetene til engelsk ligacup, mens Canal + viser kampene fra engelsk eliteserie.