Real Madrid-stjerne siktet i sextape-skandalen

Karim Benzema (27) skal ha vært delaktig i forsøket på utpressing av en lagkamerat på det franske landslaget. Nå er fotballstjernen siktet.

Karim Benzema og Mathieu Valbuena har mildt sagt havnet i en mindre delikat situasjon.
  • Fredrik Saltbones

Karim Benzema er nå er siktet i saken og nektes å ta kontakt med Mathieu Valbuena, ifølge AFP.

Fotballstjernen ble onsdag varetekstfengslet i Versailles, mistenkt for innblanding i den såkalte sextape-skandalen med den franske landslagskameraten Mathieu Valbuena.

Forrige måned ble tre menn pågrepet for utpressing av Valbuena. De skal ha truet med å publisere en sexvideo som franskmannen skal ha spilt inn med sin kone.

Ifølge nyhetsbyrået AFP innrømmer Benzema at han har en rolle i saken.

– Karim Benzema har innrømmet at han snakket med Valbuena etter en forespørsel fra en barndomsvenn, som hadde blitt kontaktet av tre pengeutpressere, sier en kilde tett på etterforskningen til nyhetsbyrået, ifølge den engelskspråklige, franske nettavisen The Local.

Real Madrid-stjernen skal ha gjort dette som en tjeneste for barndomskameraten, uten å tenke på at han gjorde noe galt overfor Valbuena.

Benzema tilbragte natt til torsdag morgen i varetekt ved politistasjon i Versailles, 23 kilomter sørvest for hovestaden Paris. Politiet jobber nå med å finne ut hvor delaktig den franske fotballspilleren har vært.

Klokken 13 torsdag meldte AFP at spilleren nå er siktet i saken, og at Benzema vil bli nektet å kontakte Mathieu Valbuena. Hans advokat har riktignok avvist alle anklagene.

– Karim Benzema har absolutt ingenting å skjule. Han er glad, til og med tilfreds, med at han snart kan legge dette bak seg, sa fotballspillerens advokat Sylvain Cormier onsdag.

Tidligere Liverpool-spiller Djibril Cissé ble også pågrepet i forbindelse med saken, men han raskt løslatt. Han var ikke mistenkt for å ha vært involvert, men skal ha kjent til saken.

Dette er ikke første gang Benzema er i trøbbel med myndightene. Sammen med landsmann Franck Ribery var han anklaget for å seksuell omgang med en mindreårig prostitutert. De to ble senere frifunnet fra anklagene.