Egersund vant skjebnekamp: – En deilig følelse

Egersund gjenerobret den viktige andreplassen.

19 år gamle Sander Remme scoret sitt første mål i EIKs A-lagsdrakt da han utlignet hjemmelagets tidlige ledelse midtveis i første omgang.
  • Kjell Åvendal

STJØRDALS-BLINK-EGERSUND 1–3

Etter å ha sklidd på et bananskall hjemme mot Nardo sist helg, kom Egersund sterkt tilbake og slo Stjørdals-Blink 3-1 på bortebane i ettermiddag.

Siden Hødd bare klarte uavgjort borte mot Fløy, er «tigrene» tilbake på den viktige andreplassen når to serierunder gjenstår.

– Det er en deilig følelse å vite at det igjen er i våre egne hender, i og med at Hødd tapte poeng på Flekkerøy. Nå har vi igjen to «finaler» mot Vard og KFUM. Vi skal gi absolutt alt i de to kampene, så får vi se hvor det tar oss til slutt, sier en fornøyd EIK-trener Ojan Bijan på telefon fra Værnes.

– Enorm profesjonalitet og karakter

Men det var hjemmelaget som kom absolutt best i gang, mot et egersundslag som var sterkt rammet av skader, sykdom og suspensjoner.

Mindre enn to minutter var spilt da Vegard Voll avsluttet en kontring med scoring da han fikk lurt seg inn bak Marcel Wawrzynkiewicz på femmeterstreken. Egersunds toppscorer Bob Sumareh burde utlignet allerede fem minutter senere, men skjøt himmelhøyt over med høyrefoten da han var alene med keeper Thomas Lia.

– Vi viste en enorm profesjonalitet og karakter ved å komme tilbake etter det tidlige baklengsmålet. De første ti minuttene var rufsete fra vår side, og jeg tenkte litt om dette var dagen da vi skulle miste det vi har bygget opp gjennom resten av sesongen. Stjørdals-Blink presset oss høyt opp på banen, og gjorde det vanskelig å etablere noe spill, sier Bijan.

Utligning ut av det blå

Som EIK-treneren nevner så var Stjørdals-Blink best det første kvarteret. Men så fikk Egersund en utligning nærmest ut av det blå. Unggutten Sander Remme dempet ballen på rundt tjue meters hold, og sendte avgårde et håpefullt skudd som snek seg inn ved stolperota til høyre for keeper Lie, via beinet til Vegard Fiske. Ingen så ut til å være mer overrasket enn målscoreren selv, som aldri før hadde scoret på A-laget.

– Jeg fortalte faktisk Sander at dersom han fikk sjansen til å skyte fra god posisjon så kom han til å score i dag, ler Bijan. Han hadde først et forsøk som gikk til side for mål, og deretter en god involvering som førte til en ny stor mulighet like etter utligningen. Veldig kjekt for ham, fortsetter EIK-treneren.

Utligningen så ut til å tenne bortelaget, som testet treverket to ganger med en heading fra Kenneth Grande og et hardt skudd fra Mathias Perttamo. Innimellom var også Blink nære en scoring da bare en mesterlig refleksredning fra Nicolai Larsen Berg fikk avverget Jørgen Sollihaugs forsøk.

– Det oser klasse

Da rundt ti minutter gjenstod av omgangen, smalt det to ganger i løpet av kort tid. Først sendte Sumareh Egersund i ledelsen da han styrte et knallhardt innlegg fra Wawrzynkiewicz i nettet. Angriperen hadde da gått gjennom en seks kampers "måltørke", men scoret igjen et par minutter senere da Blink slurvet i forsvar. Jacob Jay Andersen vant ballen, sendte videre til Perttamo, som spilte Sumareh igjennom på direkten. Gambieren rundet keeper på elegant vis, og sendte gjestene opp i tomålsledelse før pause.

– Det første målet til Bob oser det klasse over. Måten Marcel tar ned ballen og sender i vei innlegget var rett og slett en stor prestasjon. Og så var det utrolig viktig å få Bob på scoringslista igjen, sier Ojan Bijan.

Nerve hele veien

Andre omgangen ble en veldig oppjaget affære, der hjemmelaget måtte ha scoringer, men der de aldri helt fant roen til å spille seg til målsjanser. Egersund hadde en dobbeltsjanse ved Kenneth Grande og Jacob Jay Andersen like etter pause, mens Vegard Voll var nærmest for Blink da han satte et innlegg høyt over mål fra kloss hold.

Det var hele veien nerve i kampen, i og med at en scoring for hjemmelaget hadde gitt full kamp igjen. Men totalt sett viste Blink at det er litt mangel på kvalitet og presisjon som gjør at de nå har havnet under nedrykksstreken.

Egersund gjennomførte totalt sett en god bortekamp, selv om spillet ble nokså rotete i perioder etter pause. Til neste kamp kommer Kim Robert Nyborg tilbake etter suspensjon, mens Sverre Larshus Larsen og Stian Sleveland sannsynligvis også er tilbake etter sykdom og hjernerystelse. Derimot vil ikke toppscorer Sumareh spille mot gamle lagkamerater fra Vard Haugesund. Han er suspendert en kamp etter det gule kortet han fikk i dag. Roy Miljeteig sliter med en vond ankel og er også tvilsom mot sin gamle klubb.

Tar vi til slutt en titt på tabellen så er Skeid klare for opprykk til OBOS-ligaen med to kamper igjen å spille. Egersund og Hødd ligger på 43 poeng, mens KFUM Oslo har 41 poeng. Egersund og KFUM møtes i Oslo i siste serierunde.

KAMPFAKTA:
Postnordligaen avdeling 2
Stjørdals-Blink - Egersund
Nye Blinkbanen, 269 tilskuere

Mål: 1-0 Vegard Voll (2), 1-1 Sander Remme (21), 1-2 Bob Sumareh (33), 1-3 Sumareh (35)

Målsjanser: 4-8
Hjørnespark: 5-3

Dommer: Martin Berg, Hunstad FK
Gule kort: Vegard Fiske, Glenn Walker, Andreas Nygaard og Vegard Voll (Stjørdals-Blink) Marius Andersen og Bob Sumareh (Egersund)

LAGENE:

Stjørdals-Blink: (4-3-3)
Thomas Lia, Lars Ramstad (Markus Balstad 46), Bjørnar Hove, Glenn Daniel Rogstad Walker, Vegard Fiske, Sander Erik Kartum, Ole Kristian Rødahl (Anders Nygaard 52), Marius Augdal, Jørgen Selnes Sollihaug, Vegard Voll, Andreas Weigner Rye (Nedzad Sisic 61)

Egersund: (4-2-3-1)
Nicolai Larsen Berg, Marcel Wawrzynkiewicz, Jørgen Olsen Øveraas, Marius Andersen, Mads Nørby Madsen, Henning Romslo, Sander Remme, Jacob Jay Andersen, Mathias Kvåle Perttamo (Kevin Beugre 65), Kenneth Grande (Sander Haugstad 90), Bob Sumareh (Vegard Eltervåg 90)