Fotball

Drømmeduoen sørget for Bryne-seier

Robert Undheim og Omar Fonstad el Ghaouti har virkelig funnet kjemien på banen.

Denne duoen sørget for en overbevisende seier mot Arendal. Fra venstre: Omar Fonstad el Ghaouti og Robert Undheim.
  • Anders Boine Verstad
    Anders Boine Verstad

BRYNE – ARENDAL: 3–0 (1–0)

BRYNE STADION (Aftenbladet) Kanten og spissen til Bryne har nesten et telepatisk forhold ute på banen. På begge målene til el Ghaouti var det Undheim som sto for servering på sølvfat.

Toppscoreren til Bryne var nådeløs begge gangene han fikk muligheten, men den kjappe kanten Undheim skal ha mye av rosen.

Begge gangene fikk sistnevnte vise toppfarten som motstanderlaget Arendal slet med å følge.

– Vi har hatt en veldig fin tone de siste kampene. Det er veldig betryggende å vite at han alltid lusker inni boksen og han er enkel å finne. Når han da setter de er det deilig, sier Undheim til Aftenbladet.

Les også

LEST DENNE?: Tottenham har tilbudt Bryne-keeper kontrakt

Opp og ned

Undheim har hatt en varierende sesong med diverse skader. Den siste skaden kom mot Hødd da han ble dyttet ut av banen og fikk leggen i en jernkant.

Det gikk betennelse i såret og kanten måtte sto over kampen uavgjortkampen mot Vard Haugesund. Tidligere i sesongen har han blant annet slitt med lysken og hamstringen.

– Nå kjennes ting meget bra ut.

Hvordan er det å slå tilbake flere ganger i løpet av én sesong?

– Det må være en positiv ting og det er veldig jilt når ting stemmer og når vi som lag klarer å prestere mot bedre lag, sier Undheim.

Utnyttet farten

På den første scoringen sto Vetle Lunde Myhre for en herlig gjennombruddspasning til Robert Undheim som hadde mann i rygg. Undheim viste stor ro i det Omar Fonstad el Ghaouti kom på overlapp.

Spissen kom alene mot keeper Grzegorz Stanislaw Flasza på femmeteren. Toppscoreren til Bryne hadde ingen nåde i det han satte ballen under sisteskansen til Arendal seks minutter før pause.

– Det er gøy når det stemmer. I dag slapp vi oss løs ute på banen, sier Undheim.

Ut i andre omgang fortsatte Bryne med høy ballbesittelse. I det 53. minutt satte Bjarne Langeland en perfekt pasning ut til den lynraske Undheim som hadde stort rom.

Rommet ble maksimalt utnyttet og han la et hard markkryper langs bakken inn i feltet. Etter litt klabb og babb på femmeteren endte ballen opp hos el Ghaouti på bakerste stolpe. Også denne gang var han nådeløs i det han dundret ballen i keeperhøyde.

Les også

LES OGSÅ: Tabelljumboen sjokkerte – overtidsmål sørget for ett Bryne-poeng

Nær hat trick

El Ghaouti hadde også muligheten til å bli hat trick helt halvveis i andre omgang. Alene mot keeper prøvde han på en ydmyk lobb. Den iskalde avslutningen var centimeter fra å snike seg under tverrliggeren, men havnet i stedet på nettaket.

– De offensive spillerne våres viste god offensiv kvalitet. Det er gledelig at vi er god defensivt og holder nullen, det er kjekt å se, sier Even Sel som måtte ta til stolen under intervjuet etter iherdig coaching fra sidelinjen.

Bryne fortsatte presset og fikk på nytt uttelling i det 71. minutt. Denne gangen var det Sander Birhanu Ystanes som sto for nok en fin gjennombruddspasning.

Vetle Lunde Myhre skrudde på turboen da han hadde én mann på seg. Fra ti meter dro Lunde Myhre en skuddfinte og ladet skuddbeinet. Sleggen sviktet ikke og han plasserte ballen under keeper.

– Vi må fortsette å gjenskape gode prestasjoner. Vi kan ikke ha annenhver kamp med dårlige kamper, vi må levere helg etter helg, sier Sel som fortsatt jobber hardt med å strukturere laget.

Bryne sluttet ikke å presse selv om de ledet med tre mål. Hjemmelaget hadde flere anledninger til å gå opp til fire mål, men avslutningene satt aldri helt.

Neste kamp er borte mot serieleder Skeid.

Kampfakta

2. divisjon, avdeling 2.

Bryne stadion: 713 tilskuere.

Bryne – Arendal: 3–0 (Pause 1–0)

Mål: 1–0 Omar Fonstad el Ghaouti (39), 2–0 Omar Fonstad el Ghaouti (53), 3–0 Vetle Lunde Myhre (71)

Gule kort: Pape Pate Diouf (36), Philip Sandvik Aukland (59)

Sjanser: 5–3

Cornere: 3–3

Dommer: Sander Magdalon Bråten Johannessen (Randesund IL)

Brynes lag: Igor Spiridonov – Paul Addo, Rogvi Asmundur Baldvinsson, Andreas Jacobsen, Andreas Ueland – Erik Rosland (Einar Tunheim Lye fra 66.), Bjarne Langeland, Sander Birhanu Ystanes – Robert Undheim (Mads Bøgild fra 75.), Omar Fonstad el Ghaouti og Vetle Lunde Myhre (Jonatan Braut Brunes fra 84.).

Les mer om

  1. Bryne FK
  2. Arendal Fotball