Drømmestart for Brian (18) i Tyskland

Brian Stangnes Kjeldsberg (18) er blitt fast på Kaiserslauterns U19-lag etter overgangen i sommer.

HJEMME PÅ ALFHEIM: Kaiserslautern-spiller Brian Stangnes Kjeldsberg var i går tilbake på TIL-brakka.

ALFHEIM: På 12 kamper har Brian scoret syv mål og dermed bidratt mye til at Kaiserslautern topper tabellen i U19-serien på andre nivå – seks poeng foran Schott Mainz.

– Jeg scorer mer mål i Kaiserslautern enn i TIL, konstaterer Brian til iTromsø.

Kaiserslautern har vunnet flere av kampene med store sifre.

– Det har gått bra. Men vi spiller i 2. Bundesliga for U19, så det er ikke toppnivået. Men det er selvfølgelig artig. Laget var uheldig og rykket ned i fjor, men vi skal forsøke å få det rett opp igjen, forklarer Brian Stangnes Kjeldsberg.

– Høyt nivå i Tyskland?

– Ja, den største forskjellen er at det er mye jevnere fra de beste til de nest beste.

Les også

Drømmedebut for Brian (17) i Tyskland

Språkbarriere

I går trente han med gamle lagkamerater i TIL og var innom Alfheim-brakka etterpå. Han angrer ikke på overgangen til Tyskland i august, men legger ikke skjul på at han savner hjemplassen og kamerater.

Det er godt å kunne snakke norsk og se kjente fjes.

– Jeg trives, men språket er en utfordring i Tyskland. Jeg forstår det meste, men det er vanskeligere å snakke. Vi somlet litt med språkkurset, men det kommer i gang på nyåret, forteller det unge spisstalentet som fylte 18 år i oktober.

Han tar sisteåret på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) over to år. De første to månedene bodde han sammen med pappa i Kaiserslautern, men nå bor han alene.

– Jeg hadde regnet med å ha litt hjemlengsel, men hadde jeg ikke tatt denne sjansen ville jeg angret, fastslår han.

Målsettingen denne sesongen er å rykke opp med U19-laget, men neste år skal han spille for Kaiserslautern II/U23. – Det er en fin klubb å være i. Kaiserslautern tar vare på spillerne sine og opplegget er rett og slett bra, sier unggutten.

Tips fra Ruben

På sikt vil han nå enda lenger.

– Det er derfor jeg dro til Tyskland; for å få litt utfordringer og vokse. Målet er selvfølgelig A-laget en dag, så får vi ta andrelaget til neste år og bare jobbe knallhardt, sier Kjeldsberg.

I samme klubb spiller Ruben Yttergård Jenssen.

– Jeg har litt kontakt med ham. Vi var for eksempel på kino nylig. Jeg har fått litt tips fra ham, sier 18-åringen.

Han er ikke alene om å være et ungt talent fra TIL som utenlandske klubber har vist interesse for. Ulrik Yttergård Jenssen (19) dro til Lyon for tre år siden og fikk nylig tilbud om en A-lagskontrakt. Brage Berg Pedersen (16) har også vært på opphold i italienske klubber og senest i nederlandske AZ Alkmaar.

– Hvis han (Brage) tror det er det rette for ham, så tror jeg han skal slå til. Man lærer mye på å dra ut, sier Kjeldsberg.

– Blir man litt mer voksen av det?

– Ja, det føler jeg, Det er jo tøft, men man vet jo hva man drar til. Man må bare lære hele veien, sier Brian Stangnes Kjeldsberg, som skal feire jula hjemme i Skjervøy før han fortsetter på tysklandsventyret på nyåret.