Rekordlaget har 21 seire på rad. Noen ganger må trenerne be spillerne om å juble.

Her er alle lagene i norsk fotball som har vunnet samtlige kamper denne våren.

Lillestrøm og Guro Reiten (t.h.) jubler i toppseriekampen mellom Vålerenga-Lillestrøm på Intility Arena.

33 seniorlag har vunnet alle kampene sine frem til sommerpausen i norsk fotball denne sesongen. Hvilke lag det er kan du lese i bunnen av saken, men LSK Kvinner er altså ett av dem. De har klart det på øverste nivå.

Ikke nok med det. Siden Hege Riises mannskap avsluttet med ni strake seiere forrige sesong, har gultrøyene 21 strake seiere på øverste nivå. Det utlikner Askers 28 år gamle rekord. Dermed har både dame- og herrelaget (11 kamper i 1986) til LSK seiersrekorden på øverste nivå.

– Det er jo en strålende vårsesong. Vi kan ikke si noe annet enn at vi er superfornøyd, innleder Riise på telefon fra Kreta, der hun ferierer etter en flott første halvdel av sesongen.

To grunner til suksess

Forklaringen mener den gamle landslagshelten bunner i én fysisk grunn og én mental grunn. Den fysiske grunnen er at laget la inn ekstra- og spesialtreninger etter en observasjon de gjorde under Mesterligaen i fjor. Den mentale grunnen er motivasjonen.

– Gjengen finner motivasjon i at det alltid er ting som kan bli bedre. De er veldig motivert for det som kommer i høst, fortsetter hun.

Hege Riise trener LSK Kvinner.

For enkelte ganger må laget rett og slett løftes litt opp, til tross for seier og tre poeng. Å være best i Norge er ikke lenger en stor nok list for LSK-damene å hoppe over. Riise slipper å holde spillerne sine nede.

– Det gjør de selv. Vi snakker om hvor kjedelig det er å gå av kamper og ikke føle at man ikke har gjort det man skal. Det å prestere hver gang og gi alt man har i hver kamp, det krever en «drive». Når man har gjort det, er det nye ting å jobbe med. En kamp blir fort historie, sier hun.

Haavi-effekten

En av lagets største stjerner skal ha en god del av æren. Emilie Haavi kom hjem fra et kort opphold i USA og Boston Breakers i fjor høst. Da bærumsjenta satte føttene på Gardermoen, hadde laget akkurat tapt 4-1 mot Trondheims-Ørn på bortebane. Det var sist LSK tapte poeng...

Emilie Haavi kom hjem fra et kort opphold i USA og Boston Breakers i fjor høst.

– Det er viktig at man er fornøyd, men vi kan ikke hvile på det. Det føler jeg vi er flinke på. Trenerne må ofte si at «det er lov å juble». Vi er ganske kravstore til oss selv, men vi er selvfølgelig fornøyde. Så langt kunne vi ikke oppnådd noe mer, sier Haavi.

– Kan det rett og slett være dårlig stemning etter en seier?

– Det er aldri dårlig stemning, men vi er veldig selvkritiske. Det har vært mange kamper der vi har vunnet stort og dominert uten å ha vært veldig fornøyd. Det er vel et kvalitetstegn det også. Jeg tror det har mye å si for suksessen, at vi hele tiden leter etter ting å bli bedre på, sier hun.

Kan knuse rekorden mot VIF

– Vi er opptatt av utvikling. vi stiller mange spørsmål og interesserer oss. Vi er ikke på trening for å gjennomføre den slik vi får beskjed om, men vi tenker litt videre. En øvelse er ikke bare en øvelse, vi lurer på hvorfor vi gjør det. Trenerne skal ha ros for den kommunikasjonen vi får tilbake. Det er mye kompetanse i en spillergruppe også og den er de flink til å bruke, fortsetter LSK-profilen.

En eventuell ny rekord kan fort settes etter ferien når erkerival og hardtsatsende Vålerenga kommer til LSK-hallen lørdag 4. august.

Der snakker vi ramme.

– Jeg tror alle andre snakker mer om det enn oss. Vi har ikke fokus på det. Men vi har lyst til å vinne hver kamp og da blir det rekorder. Det er gøy, men det skal vi se på først etter sesongen. Ikke noe vi skal ha fokus på nå, sier Haavi.

Guro Reiten er toppscorer i Toppserien med imponerende 15 mål så langt.

Mulig å vinne alle?

Hun har vunnet suverene seriemesterskap både som Røa- og LSK-spiller tidligere. Forsvarsspilleren mener laget LSK hadde for to år siden var bedre spiller for spiller, men at kollektivet er sterkere nå.

Det gjør at hun tror det er mulig å vinne alle kampene.

– Vi har møtt alle og slått dem, så det er mulig. Det hadde vært gøy og vi går for å vinne hver kamp, så det er jo en slags ambisjon, sier hun.

Disse lagene har vunnet alle sine kamper denne våren:

På kvinnesiden:

Lag:Kamper vunnet:Nivå:
Træff83. div Nordmøre og Romsdal
Lyngdal63. div. Agder, avd. 2
Kirkenes23. div. Finnmark
Utleira 2104. div. Trøndelag, avd. 4
Funnefoss/Vormsund94. div Akershus
Stegaberg/Skjold84. div Rogaland, avd 2
Løten84. div Indre Østland, avd 3
Voss 285. div Hordaland
Eina/Reinsvoll/Bøverbru74. div Indre Østland, avd 2
Bryne 2/Frøyland74. div Rogaland, avd 1
Lom54. div Indre Østland, avd 1
Sogndal 244. div, Sogn & Fjordane

På herresiden:

Lag:Kamper vunnet:Nivå:
Tromsø 2114. div Troms
Torvastad115. div Rogaland, avd 4
Bossekop 375. div Finnmark, avd 3 Vest
Gamle Oslo116. div Oslo, avd 1
Aksla106. div Sunnmøre, avd 2
Grane Arendal86. div Agder, avd 1
Utleira86. div Trøndelag, avd 7
Kvik 286. div Trøndelag, avd 5
Biri86. div Indre Østland, avd 3
Oppstryn86. div Sogn & Fjordane, avd 3
Vårsol86. div Troms, avd 1
Vågå 276. div Indre Østland, avd 1
Batnfjord66.div Nm. og Romsdal, avd 1
Østsiden 297. div Østfold, avd 1
Stoppen 297. div Buskerud, avd 2
Sørumsand 2108. div Akershus
Ørn-Horten 398. div Vestfold
Høybråten og Stovner 298. div Oslo, avd 3
Linderud119. div Oslo, avd 1
Skjetten 589. div Akershus, avd 1