Fotball

Rekdal før første kamp: - Det blir litt trøkk på oss

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vil gi sine spiller en myk start på sesongen. Derfor er årets første motstander et 2. divisjonslag.

PEPTALK: Kjetil Rekdal og Vålerenga spiller årets første treningskamp mot Kongsvinger lørdag ettermiddag. Her fra Ullevaal sist sesong.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Kjetil Rekdal er godt i gang med sin tredje sesong som Vålerenga-trener. Og i ettermiddag venter årets første test for Rekdals gutter.

Motstander i sesongens første treningskamp er 2. divisjonslaget Kongsvinger i Kongsvingerhallen. Og å møte laget fra nivå tre er helt bevisst.

— Det er bevisst å ta et 2. divisjonslag i første treningskamp, ja. Det handler om å få en litt rolig start, unngå skader og kunne bygge videre på det vi har jobbet med de siste årene. Det blir kjekt å komme i gang og få spilt en kamp igjen, sier Rekdal til Aftenposten.

Vålerenga i fiendeland

46-åringen forlenget sin VIF-kontrakt med fire år i november, og kunne samtidig presentere kontraktsforlengelser på rekke og rad. I tillegg ble Kjetil Wæhler trukket opp av hatten som ny midtstopper sammen med Jonatan Tollås, samt at Morten Tandberg ble presentert som ny assistent.

I hele januar har troppen trent knallhardt. Nå begynner jobben med å lage et fotballag ut av det.

VIF-trener Kjetil Rekdal med assistent Morten Tandberg i bakgrunnen i Valle i vinter.

— Jeg har vært en del på Kongsvinger ettersom sønnen min spiller der. Og da de ville møte oss, sa vi ja til det. Det blir litt publikum til stede, og det blir litt trøkk på oss. Og så klart forventninger. Slik er det alltid i Vålerenga, og det synes jeg er greit. Det gjør at det blir litt interesse rundt kampen, sier den tidligere landslagskapteinen.Kamptroppen består av flere unge spillere, samt det som utgjorde stammen i laget sist sesong. Rekdal ønsker å gi flere unge en smak på førstelagsspill allerede nå.

— Mange unge får prøve seg, og de får føle på kroppen det å spille for Vålerenga. Og ikke minst det å spille for Vålerenga når vi reiser ut i fiendeland. Det blir flere slike opplevelser i løpet av en sesong, sier VIF-treneren og flirer.

— Hva forventer du deg av årets første treningskamp?

Forventer seriøs inngang til kampen

— At vi skal ut og prestere, selvfølgelig. Og at gutta er seriøse og forbereder seg godt og tar det på alvor. Det er serieåpningen som teller, alt som skjer nå er forberedelser inn mot den. Men vi skal ta kampen på alvor. Vi er ute etter å bygge kapasitet, utvikle spillet vårt, men vi skal også sørge for en god prestasjon.

Rekdal beskriver vinterens treninger som bra.

— Vi har økt noe på mengden fra tidligere. Vi henter impulser og kunnskap, og gjør oss noen egne erfaringer. Det bruker vi til å bygge vårt eget produkt på. Det har vært en god måned for oss. Og det er flere spillere som ser veldig bra ut. Sivert Heltne Nilsen, Ghayas Zahid, Ivan Näsberg har sett pigge ut. Det er bra trøkk på trening og god stemning. Det er godt å se, sier Rekdal.

I fjorårets treningskamper pøset spissen Vidar Örn Kjartansson inn mål. Han er borte, solg til Kina for 20 millioner kroner.

I stedet er Elías Már Ómarsson (20) hentet inn. Men Rekdal ønsker å hente tre spillere i tillegg til den islandske spissen.

Avspark mellom Kongsvinger og Vålerenga er klokken 15.

 1. Les også

  Rekdal: - Ønsker å hente tre spillere til

 2. Les også

  Ny hovedsponsor for Vålerenga

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjetil Rekdal
 3. Vålerenga Fotball