Yttergård Jenssen og Kaiserslautern øyner opprykk

— Det ville vært helt rått!

Ruben Yttergård Jenssen, i midten, og hans Kaiserslautern kjemper om opprykk til Bundesliga.

TROMSØ/KAISERSLAUTERN: Ruben Yttergård Jenssen (26) tror på opprykk til en av verdens beste ligaer. Og etter sesongen skal han diskutere ny kontrakt med Kaiserslautern.

Påskeaften vant Kaiserslautern enkelt 4-0 hjemme mot Heidenheim. Laget er nå på 2.-plass i 2. Bundesliga med 49 poeng — og ligger an til opprykk. Ingolstadt leder med samme poengsum, men har en kamp til gode. Ned til Darmstadt er det fire poeng, men også de har en kamp til gode.

– Vi har en veldig god posisjon og en stor og god tropp. Så vi har alt i egne hender, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

– Hvordan ville det vært å rykke opp til Bundesliga? Det er vel en av de beste ligaene i Europa per nå.

– Ja, det er vanskelig å sammenligne ligaer. Men ingen tvil om at det er en av verdens beste. Det ville vært helt rått å rykke opp i år! Vi må bare fortsette å være stabile, så får vi se hvor langt det holder, svarer Yttergård Jenssen.

Les også

Wolfsburg tilbake på vinnersporet

Opptrening

Den tidligere TIL-spilleren trener seg for tiden opp etter å ha pådratt seg etter tretthetsbrudd i mars.

– Jeg håper å rekke noen kamper før sesongen er over, sier midtbanespilleren.

8. juni er det privatlandskamp mot Sverige, men landslaget er ikke noe fokus for 26-åringen nå.

– Jeg tenker ikke på landslaget. Jeg jobber bare hardt for å være i best mulig form når jeg blir skadefri, slår han fast.

Hans kontrakt med Kaiserslautern går ut etter neste sesong.

– De har spurt om vi kan ta en prat etter sesongen, så får vi se hva vi tenker, sier Yttergård Jenssen.

Som iTromsø tidligere har skrevet får Tromsø IL rundt 1 million kroner om Kaiserslautern skulle rykke opp til det gode selskap med storklubber som Bayern München. Da Ruben ble solgt, ble dette bakt inn i avtalen mellom klubbene.

– Gode signeringer

Ruben følger sin gamle klubb tett og tror «Gutan» får en god sesong i Tippeligaen.

– TIL har gjort veldig gode signeringer, og det er gjort en veldig god jobb er gjort for å hente dem. TIL har gode muligheter, og jeg tipper «fort Alfheim» blir vanskelig for alle motstandere. En topp seks-plassering er ikke umulig, sier Yttergård Jenssen, som ikke hadde mulighet til reise hjem på påskeferie til Tromsø.

– Det er full opptrening her i Tyskland. Påsken feires uten ski på beina, dessverre. Som fotballspiller har man ikke så mye fri i påsken uansett, så det går fint, selv om jeg gjerne skulle vært en tur til Skibotn, sier Ruben Yttergård Jenssen.