- Deilig å være norgesmester!

<p><a href="/live/" target="_blank"> <strong>Follo-Godset 0-2:</strong></a> Ronny Deila var høyt oppe etter å ha vunnet kongepokalen. Og nå gleder han seg til spill i Europa.</p>

OSLO 20101114.--.Cupfinalen 2010 Follo - StrømsgodsetStrømsgodsets trener Ronny Deila jubler med Kongepokalen etter at Strømsgodset ble cupmestre i fotball etter å ha slått Follo 2-0 i finalen på Ullevaal Stadion søndag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ronny Deila kunne juble etter 90 minutter. Nå har han vunnet cupfinalen både som spiller og som trener.

— Det er deilig å være norgesmester, sa han til NRK og gliste. Han beskrev finalen slik:

— Jeg var ganske rolig hele veien, for vi hadde god kontroll. Jeg er litt skuffet over kampen fordi vi ikke klarer å prestere maks.

- Men på en dag som dette driter jeg i det. Vi er norgesmestere!

Etter cuptriumfen venter det også større utfordringer for det unge Godset-mannskapet neste sesong.

— Nå skal vi ut i Europa. Det blir vanvittig gøy. Det er viktig for utviklingen til spillerne å spille store kamper.

Follo-kollega Hans Erik Eriksen var naturlignok skuffet etter tapet.

— Vi ble for upresise i pasningsspillet og klarte ikke å ha ballen så mye som vi hadde håpet. Tapet var en blanding av at de var gode og at vi ikke var på vårt beste.

— Det er jo stort å bare være her, men vi skulle selvsagt gjerne vunnet.

svp://96134?view=ap

— Nå skal vi bare hente mer penger

Follo best - i starten

Selv om Follo åpnet kampen best og hadde ballen i treverket allerede etter seks minutters spill, da Alban Shipshani slo en corner rett i stolpen, ble forskjellen mellom 1. divisjon og eliteserien for stor. Strømsgodset vant de viktige duellene i begge straffefelt og vant til slutt kontrollert 2-0. Kampens første scoring kom etter en halvtimes spill etter et mønsterangrep av Drammens-laget.

Øyvind Storflor trakk inn fra kanten og brukte Joel Riddez som kom på overlap. Svensken serverte et godt innlegg mot Ola Kamara. Spissen var overlegen i lufta og stanget ballen i mål.

Andersen doblet

Fire minutter før pause kunne Godsets Jo Inge Berget doblet ledelsen, men han klarte ikke å overliste Glenn Arne Hansen da han kom alene mot Follo-keeperen.

På den påfølgende corneren var eliteserielaget derimot giftigere.

Lars Vilsvik slo inn og inne i feltet var Glenn Andersen best i lufta. Dermed sto det 2-0 like før pause.

BLÅ CUPJUBEL: Strømsgodset er norgesmestere i fotball. (foto: Scanpix)

God Follo-keeper

Strømsgodset fortsatte å skape sjanser også etter hvilen. Målscorer Kamara var alene gjennom med Hansen fire minutter etter pause, men Follo-keeperen viste rutinen han fikk etter blant annet seks gode år i nettopp Strømsgodset, og reddet glimrende. Det samme gjentok seg da Berget igjen kom alene gjennom etter 57. minutter.

— Vi har fått en fantastisk opplevelse, og vi tapte for et lag som rett og slett spilte bedre enn oss, sa Hansen etter kampen. Det er usikkert om kampen på Ullevaal var hans aller siste i karrieren.

— Det lukter litt pensjonistenes rekker nå, men ingenting er avgjort.

svp://96136?view=ap

— Sinnsykt deilig å score mål

Få Follo-sjanser

Etter 58. minutter fikk Follo sin første gode mulighet i kampen da Alexander Ruud Tveter vendte opp og skjøt godt fra 16 meter, men ballen suste like utenfor. Ti minutter senere kom endelig toppscorer Bonaventure Maruti til en god mulighet, men fikk ikke avslutningen på mål.

På overtid reddet Hansen igjen glimrende da Fredrik Nordkvelle kom alene gjennom, men keeperens gode spill var ikke nok. Follo ga aldri opp, men egenskapene som sendte både Lillestrøm, Sogndal og Rosenborg ut av cupen kom aldri til syne på Ullevaal Stadion. Dermed kunne Strømsgodset kontrollere inn den første cuptriumfen siden 1991 og løfte Kongepokalen for femte gang i klubbens historie.

Se intervju med Follo-treneren:

svp://96137?view=ap

— Fotball er kontrastenes sport Se alle høydepunktene fra finalen:

svp://96133?view=ap

<i>Follo — Strømsgodset: Høydepunkter</i>

svp://96132?view=ap