Fotball

Østenstad etter episoden med Viking-kapteinen: - Gi dommeren rødt kort

Indridi Sigurdsson ba dommeren om å smile, fikk karantene etter kampen mot Odd.

 • Jan-erik Larsen

SKIEN (Aftenbladet):

KARANTENE: Viking-kaptein Indridi Sigurdsson pratet på seg karantene etter kampen.

— Hva skal man si? Jeg trodde kapteinene hadde lov å ytre seg når man tar et såkalt «handshake for Peace» etter kampen, men tydeligvis ikke med denne dommeren. Jeg sa «det er lov å smile» til Edvartsen, og så dro han opp det gule kortet. Det var selvfølgelig dumt gjort av meg, det ser jeg i ettertid, sier en oppgitt Indridi Sigurdsson til Aftenbladet.

Egil Østenstad går hardt ut mot dommeren etter Indridi Sigurdssons gule kort. (arkivfoto)

Egil Østenstad er tidligere sportsdirektør i Viking, nå styremedlem i klubben. På Twittergår han hardt ut mot dommeren. «Dersom det der var alt Edvardsen trengte for å gi gult til @indisig bør dommersjef T Hauge vise det røde til samme Edvardsen. Makan», skriver han.

Slik ser dommer Edvartsen situasjonen:

— Sigurdsson sutret stort sett på alt av avgjørelser helt uten grunn. Han bør se seg selv i speilet og ha fokus på seg selv. Han fikk flere små tilsnakk under kampen for munnbruk, men han skjønte tydeligvis ikke tegninga da han til og med etter handshake etter kampen kom centimeter fra ansiktet mitt og sa "smil a, smil a, smil a". Det er selvsagt en fryktelig provokasjon, og dette i tillegg til hans oppførsel igjennom hele kampen fortjente mildt sagt gult kort, sier Edvartsen, som skryter av sin egen prestasjon:

— I dag var dømmingen meget bra. Dette var for øvrig både begge lag inkludert trenerne enig i etter kampen. Når alle er enige med ett unntak, må man spørre seg hvem som bommer. Det må bli slutt på snillisme fra dommerne når spillere som Sigurdsson viser uhøvisk oppførsel, sier Edvartsen

Les også

 1. Frustrert Viking-trener etter tap: - Vi fortjente ikke poeng

 2. Molde slo sommerslapt Vålerenga

Kortet var hans tredje denne sesongen. Det betyr at han må sone i hjemmekampen mot Sandefjord kommende lørdag.

— Det gjør naturligvis saken enda mer ergerlig, men jeg er overbevist om at laget kan komme sterkt tilbake. Det har vi vist før. Men det krever mer enn vi viste mot Odd. Det var ikke god nok. Vår trøst er at det er en tredjedel igjen av sesongen, og vi er ikke på noen måte ute av medaljekampen, sier Sigurdsson.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Indridi Sigurdson
 3. Odds BK
 4. Viking FK