- Vi rystet Rosenborg, og ble beinhardt straffet

Start-trener Bård Borgersen følte seg helt tom etter 0-4-tapet mot Rosenborg søndag.

  • Håvard Karlsen

Start-Rosenborg 0-4

Vertene var helt på høyden med Rosenborg de første 45 minuttene av oppgjøret på Sparebanken Sør Arena søndag, selv om det var bunn mot topp.

Start skapte sågar flere sjanser enn RBK, men trønderne scoret på de tre de fikk før pause.

Start-trener Bård Borgersen etter kampen mot Rosenborg.

— Vi rystet Rosenborg, og ble beinhardt straffet, sier trener Bård Borgersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

Les også

Start fikk juling av serielederen

Michael Christensen burde ha gitt Start ledelsen allerede etter fire minutter, men headingen til dansken fra kloss hold gikk like utenfor.

Minuttet senere kom bortelagets første. Målscorer var Anders Konradsen etter en målgivende pasning fra Matthias Vilhjalmsson.

— Det er et innkast, og det definerer ikke jeg som noen sjanse. Vi tapte førsteduellen, og vi misset markeringen på han som satte ballen i mål. Det var en kontant avslutning og kvalitet på spiller og lag, sier Borgersen.

- Gjorde det vanskelig for oss

2-0 kom på et straffespark ved Pål André Helland etter 25 minutter. TV-bildene viste at straffen aldri skulle ha blitt dømt, for Michael Christensen felte Fredrik Midtsjø utenfor 16-meteren.

Les også

Dommeren innrømmer at det var feil å gi Rosenborg staffe

— Vi gjør det vanskelig for oss selv, både på innkastet og så er vi uheldig ved at den blir dratt innenfor da den er utenfor. Det var litt typisk kanskje, sier Borgersen, som etterlyste litt klokskap i forkant av hendelsen.

— Vi kunne ha unngått det, sier Borgersen.

Rett før pause sørget Midtsjø for 3-0 for RBK.

— Det var et korridorfrispark, hvor vi klarerte inn i boksen. Det var to gode dødballer, pluss en straffe, som gjorde det vanskelig for oss, sier han.

Dødballscoringer

Andreomgangen ble en transportetappe for RBK. Jørgen Skjelvik scoret 4-0 allerede to minutter etter pause, og kunne ha plusset på et par til.

— Jeg er ikke glad i å få dødballscoringer imot, men det er verre når Selnæs trer i gjennom to ledd to ganger, og det fører til et mål og en sjanse, sier Borgersen.

Start, som leverte en god omgang offensivt før hvilen, var egentlig aldri i nærheten av noen redusering de siste 45. — Jeg er veldig skuffet over at vi taper 0-4 i en kamp som dette, at den egger ut i uinteressant, i forhold til inngangen vår og optimismen vår, men også i forhold til hvordan vi fremsto i førsteomgangen egentlig, sier Borgersen.

- En jevn kamp

Også Rolf Daniel Vikstøl skrøt av Starts førsteomgang, selv om RBK ledet 3-0. — Det er en jevn kamp, og plutselig så smeller målene inn. Vi har noen store sjanser før RBK scorer sitt første, og så scorer de på tre dødballer. Det er altfor svakt av oss. Det er tre for lette mål vi slipper inn. Kampen var punktert da vi satte i gang andreomgang, sier Starts kaptein, som var en av flere Start-spillere som flokket seg rundt Trond Ivar Døvle midtveis.

Dommeren hadde også blåst for en tvilsom offside på Mads Stokkelien rett før lagene gikk i garderoben.

— Vi var litt frustrerte, sier Vikstøl, og fortsetter.

— Det er ikke noe vi kan gjøre med dommeren, han gjør så godt han kan, sier han.

Skjebnekamper

- Hva gjør dette tapet med laget?

— Det var ikke denne kampen vi skulle vinne. Det er de to neste kampene som blir viktige for oss. Da har vi Sandefjord og Mjøndalen. Det er de kampene vi skal vinne, og det vet alle sammen. Dette var en bonuskamp for oss. Rosenborg er et bra lag, og i dag var de mye bedre enn oss, sier Vikstøl.

- Dere har et par uker pause nå. Hva må dere jobbe med?

— Vi må jobbe med mye, men jeg synes allikevel vi har tatt steg. Vi spiller jevnt med Norges beste fotballag i første omgang, folk er på, og vi er flinke i det høye presset og stresser Rosenborg. Nå må vi bare luke vekk de små feilene vi gjør, og må litt tilbake der vi har vært mot Lillestrøm og Vålerenga, tror jeg, sier Vikstøl.

Les også

Helland: - På 2-0 var det greit. Da hadde jeg bidratt nok

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk