RBK-talent ble matchvinner – gir klar beskjed til Kåre Ingebrigtsen

Erik Botheim har havnet i skyggen av Bendtner: – Jeg forventer å spille mer.

Erik Botheim har fått lite spilletid i Rosenborg denne sesongen. Her er han før Europa League-kampen mot Vardar i desember.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh

STRØMSGODSET-NORGE U19 0–1

DRAMMEN: Han får sjelden spilletid fra RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Men da Erik Botheim (18) endelig fikk sjansen mot eliteseriemotstand tirsdag, svarte han med scoring.

I debuten for G19-landslaget – mot Strømsgodsets A-lag – ble Botheim matchvinner. Han mottok ballen innenfor sekstenmeteren og skjøt i mål via et Godset-ben.

– Det var veldig deilig, og spesielt mot elitemotstand. Da ser Kåre at jeg klarer å score mot eliteserielag også, sier Botheim etter kampen.

  • Botheim er Rosenborgs «mini-Bendtner». Men RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen mener han nesten ligner litt i meste laget. Les mer her.

– Forventer å spille mer

For med Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner som konkurrenter, har Botheim slitt med å få spilletid. Så langt denne sesongen har det kun blitt tre innhopp. Etter matchvinnerscoringen kommer han med en klar beskjed.

– Jeg har prestert i hele vår og prestert på denne samlingen, så jeg forventer å spille mer fremover, sier Botheim.

– Er du innstilt på å være i Rosenborg, eller kunne du tenke deg for eksempel å dra på utlån?

– Nå på høsten vil jeg være i Rosenborg, få innhopp og prege kamper. Jeg forventer ikke å starte matcher, men å få innhopp på 20–30 minutter.

Usain Bolt var blant motstanderne i Erik Botheims G19-landslagsdebut. Bolt fikk de siste 20 minuttene i treningskampen.

Botheim beskriver Nicklas Bendtner som en «mentor» som gir ham «tips hele tiden». At dansken ble vraket til VM, er i utgangspunktet ikke gunstig Botheims spilletid.

– Selvfølgelig er det én til å konkurrere med, og han er veldig god. Men jeg forventer at jeg er på lik linje med de to andre også. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Botheim.

  • Usain Bolt spilte treningskampen for Strømsgodset. Les hvordan Bolt gjorde det her.

Får ros fra treneren

Botheim kan imidlertid få mesterskapstur i sommer. Det norske G19-landslaget skal nemlig spille EM i Finland i juli.

Troppen mot Strømsgodset inneholdt 22 spillere. EM-troppen skal inneholde 20 spillere.

Landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen understreker at Botheim «la inn en god søknad» tirsdag.

– Erik er en fyr som er fantastisk sosial, en god gutt. Han glir inn i hvilket som helst miljø, uansett om det er A-lagsgarderoben til Rosenborg eller her. Han ble en del av denne gjengen ganske fort.

Ser for seg jokerrolle

Spillerne må være født etter 1. januar 1999 for å delta i EM.

Botheim er født 10. januar 2000. Dermed var kun Stabæk-talentet Hugo Vetlesen yngre av spillerne som startet kampen.

Nå kan RBK-spissen bli én av de yngste i Norges EM-tropp. Selv ser Botheim for seg en rolle som reserve for kompisen Erling Braut Håland.

– Min rolle blir en slags jokerrolle, regner jeg med. Jeg har snakket med Håland og dette har vært en drøm for oss – at vi kan spille sammen på dette landslaget. Hvis vi trenger mål, eller hvis han er sliten eller skadet, kan jeg komme inn og gjøre en god jobb, sier Botheim.