Fikk sparken av Brann i 2015 – søndag vant han seriegull i Sverige

Rikard Norling, Tarik Elyounoussi og AIK vant den svenske serien etter å ha slått Kalmar på bortebane i den siste serierunden.

Rikard Norling og AIK kunne juble for seriegull etter søndagens kamp mot Kalmar.

Kalmar – AIK 0–1

Rikard Norling tok over Brann før 2014-sesongen. Svenskens opphold ble en fiasko, som endte med nedrykk, før Norling fikk sparken i mai det påfølgende året.

Søndag fikk CV-en hans en solid opptur, da han ledet AIK til topps i Allsvenskan. Laget hadde press på seg ettersom IFK Norrköping vant deres kamp, men Robin Janssons scoring like før pause mot Kalmar roet nok nervene. AIK måtte tape for å miste seriegullet, siden laget hadde nokså mye bedre målforskjell enn Norrköping.

Den tidligere Brann-treneren var rørt etter kampslutt.

– Det er så utrolig sterkt av oss. Vi ordner det på egen hånd i siste kamp. Det er minneverdig, sa Norling til svenske CMore, skriver Expressen.

47-åringen har ledet AIK siden mai 2016. Han hadde allerede vunnet svensk seriegull én gang tidligere, med Malmö i 2013.

Norges Tarik Elyounoussi fikk tillit fra start av Norling – og spilte en avgjørende rolle. Det var nemlig han som slo frisparket som førte til Janssons viktige scoring.

Elyounoussi og AIK-fansen tok fullstendig av etter scoringen:

Tarik Elyounoussi og resten av AIK-spillerne var ekstatiske etter Ronin Janssons 1–0-mål.

Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter grunnet noe som så ut som en liten strekk. Han var likevel godt fornøyd etter kampslutt.

– Det kjennes helt fantastisk! Et gull med AIK er verdt fire-fem med Malmö. Det er det største jeg har vært med på i min karriere. Visst var det stort å spille med Olympiakos, men å vinne SM-gull med disse karene er ubeskrivelig stort, sier Elyounoussi til nyhetsbyrået TT.

SVT skriver at rundt 8000 AIK-fans hadde tatt turen til Kalmar. Flere av dem valgte å storme banen like før kampslutt. Gledesscenene da dommeren faktisk blåste sluttsignalet var ikke mindre elleville:

Gullet er AIKs tolvte seriegull noensinne.

(100 % Sport/NTB)