Fotball

Danskene sendte Rosenborg til Ullevaal

Nicki Bille Nielsen ble matchvinner i NM-semifinalen.

MATCHVINNER: Nicki Bille Nielsen setter inn seiersmålet mot Haugesund. Foto: NTB SCANPIX

 • Eirik Grønning
svp://24064?view=adressa

Se video i vinduet ovenfor. Mobil eller nettbrett? Se her

ROSENBORG — HAUGESUND 2-1 (1-0)

Lerkendal (adressa.no): Det ble en dansk aften da Rosenborg sikret seg cupfinalebilletter for første gang på ti år, etter å ha slått Haugesund 2-1 i semifinalen på Lerkendal i kveld. Mål av Tobias Mikkelsen og Bille Nielsen sørget for Rosenborgs 15.cupfinale.

To baller i nettet

Rosenborg gikk rett i strupen på Haugesund og det tok bare 81 sekunder før ballen fant nettmaskene bak Per Morten Kristiansen. Dessverre for hjemmelaget var Nicki Bille Nielsen i offside da han bredsidet ballen i mål.

Etter tolv minutter hadde hjemmelaget nok en ball i nettet, men nok en gang ble den avblåst for offside. En høy corner fra Ole Selnæs falt ned via et Haugesund-hode hos Stefan Strandberg. Midtstopperen fikk klokketreff, men en offsideplassert Bille Nielsen klarte ikke unngå å berøre ballen før den suste i nettet.

En flyvende danske ga RBK ledelsen

Haugesund hadde mer å by på enn i fredagens seriekamp og araberne styrte spillet tidvis i første omgang, uten å komme til noen store sjanser. Det var det Rosenborg som gjorde, og etter 34 minutter tok hjemmelaget ledelsen. En 40-meters tversoverpasning fra Mikkel Diskured fant Micke Dorsin alene på venstrekanten. Backen fikk god tid, og med et presist innlegg fant han en Tobias Mikkelsen. Den høytflyvende dansken stupte inn på nærmeste stolpe, før han forlenget ballen med en kontant heading i det lengste hjørnet, etter en duell med Cvetinovic. Et mål etter god gammel Rosenborg-filosofi. Dermed gikk Rosenborg til pause med en fortjent ettmålsledelse.

Gavmilde Jensen

Det skille ikke gå mer enn tre minutter før Haugesund virkelig kom inn i kampen igjen. Et svakt tilbakespill fra Mike Jensen forærte Christian Gytkjær muligheten alene med Daniel Örlund. Haugesunds toppscorer viste seg som vanlig sikker alene med keeper, og selv om Örlund fikk en fot på ballen, kunne han ikke forhindre utligningen.

Dette ga bortelaget blod på tann og kun minutter etterpå ropte de på straffespark da Tor Arne Andreassen gikk i bakken etter duell med Stefan Strandberg. TV-bildene viste at det var kontakt, men dommer Brage Sandmoen vinket spillet videre, tross Haugesund-protester.

Bille ordnet ny ledelse

Det var ingen tvil om at det var danskene som spilte hovedrollene på Lerkendal. For ti minutter etter Gytkjærs utligningsmål, ordnet Nicki Bille Nielsen ny RBK-ledelse. Mike Jensen gjorde opp for baklengsmålet da hans innlegg, via Tobias Mikkelsen, fant en umarkert Bille Nielsen rett foran Haugesunds femmeter. Rosenborgs nummer ni fikk dermed en enkel jobb med å pirke ballen i mål.

Tross nervøs stemning på slutten, kunne majoriteten av de 8738 tilskuerne på Lerkendal juble da Brage Sandmoen blåste av for full tid. Haugesund prøvde seg på en liten sluttspurt, men Joakim Våge Nilsen fikk ikke stokket beina, på en kjempesjanse tre minutter på overtid.

 1. Les også

  Åge: - Det blir 4-1

 2. Les også

  Møt Åge før kampen

 3. Les også

  RBK-legender tror på seier

 4. Les også

  Her er RBKs forrige semifinaletriumf

 5. Les også

  Flere nøkkelspillere kan miste cupfinalen

 6. Les også

  7-8000 Lerkendal-billetter solgt til semifinalen

 7. Les også

  Skal ikke ha en reprise av tapet mot «de rosa dottene»

svp://24064?view=adressa

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Rosenborg BK
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Gytkjær spolerte festen på Lerkendal

 2. FOTBALL

  Avgjorde på overtid

 3. FOTBALL

  Søderlund benkes mot gamle venner

 4. FOTBALL

  - Tusen takk, Nicki

 5. FOTBALL

  Rønning og Mix får sjansen

 6. FOTBALL

  Bille og Chibuike med fire hver i RBK-målshow