Bodø/Glimt rystet Molde

Bodø/Glimt fortsetter i imponerende stil i Eliteserien. Søndag slo de Molde 3–2 etter 80 gode minutter på Aspmyra.

Bodø Glimt – Molde 3–2

En corner og et frispark fra Amor Layouni ga to mål for Bodø/Glimt i første omgang. De gulkledde hindret Molde i å komme tilbake i kampen, og med et selvmål fra MFK-forsvarer Martin Bjørnbak så det ut til å være kjørt.

Les også

RBK-krisen fortsatte i Bærum: Ingen arbeidsro for Horneland etter flaut RBK-tap mot Stabæk

Bodø/Glimt tok hjem seieren etter en nervepirrende avslutning på kampen.

Med syv minutter igjen reduserte Ohi Omoijuanfo på straffe og tente et lite Molde-håp. Tre minutter senere assisterte samme mann til Leke James, som satte inn 2–3.

Men flere mål ble det ikke, og Bodø/Glimt innkasserte sesongens tredje seier. Med det innehar de 2-.plassen, kun bak Viking på målforskjell.

Bodø/Glimts Ulrik Saltnes scorer sitt lags første mål søndag.

Drømmeåpning

De gulkledde har fått en drømmeåpning på Eliteserien. Etter en god sesongoppkjøring slo de Rosenborg 2–0 på hjemmebane, før de knep 5-4-seier mot Mjøndalen på overtid helgen etter. Med søndagens seier ligger Kjetil Knutsens menn på toppen av tabellen etter tre kamper.

Hjemmelaget var farlig frempå flere ganger i åpningen, og 20 minutter var gått da Ulrik Saltnes headet inn ledelsen på en corner fra Layouni.

Les også

RBK-krisen fortsatte i Bærum: Ingen arbeidsro for Horneland etter flaut RBK-tap mot Stabæk

Les også

Nå er Børven toppscorer i Eliteserien

Drøye kvarteret senere stilte Layouni seg opp for å ta frispark fra venstre. Han curlet inn og Molde-keeper Andreas Linde ble lurt og måtte gi retur. Der var debutant Vegard Bergan og kunne enkelt doble ledelsen med et hodestøt fra fire meter.

Bodøværingene gikk fullt fortjent i garderoben med 2–0.

– Deilig start for min del. Det er bra energi hos oss og vi gjør det vi er enige om, sa Bergan til Eurosport i pausen.

Kunne scoret flere

Etter hvilen måtte Molde fremover, men Bodø/Glimt spilte med stor ro og selvtillit. Snaue 20 minutter før full tid svingte Erlend Dahl Reitan kula frem mot mål. Geir Herrem gikk opp i duell med Moldes Martin Bjørnbak og keeper Andreas Linde. Herrem bommet og ballen traff Bjørnbak, som var uheldig og scoret feil vei.

Like etterpå kunne det stått både 4–0 og 5-0, men skuddene fra Philip Zinckernagel og Vegard Leikvoll Moberg gikk i treverket.

I stedet skulle Molde øyne et lite håp da Ohi reduserte til 1–3 på straffe med syv minutter igjen. Kun tre minutter senere ble håpet enda større da samme mann assisterte til James, som prikket inn 2–3.