Solskjær og Manchester Uniteds finaledrøm knust etter megatabbe: – Sjokkerende

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte FA-cupsemifinalen mot Chelsea. Keeperspillet til David de Gea hjalp lite.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United reiste til Wembley med finalehåp, men måtte reise hjem etter å ha fått juling.
  • Pål Strande Gamlemoen

Manchester United – Chelsea 1–3

Normalt ville det kokt med nesten 90.000 tilskuere på nasjonalarenaen Wembley under en FA-cupsemifinale. Koronapandemien har naturligvis gjort det umulig.

Men ute på banen sto mye på spill. De hjemlige cupene har kanskje sunket i status hos noen, men finale i FA-cupen, verdens eldste fotballturnering, henger likevel høyt.

Og for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var det en av de to siste mulighetene til å ta en pokal denne sesongen.

Men det var Frank Lampard og Chelsea som kunne juble for en ny tur til Wembley. Scoringer av Olivier Giroud og Mason Mount gikk langt i å knuse Manchester Uniteds finaledrøm. Mounts scoring kom etter en stygg tabbe av David de Gea i United-buret.

– En gedigen keepertabbe, sa Viasat-kommentator Roar Stokke.

Senere fastsatte et selvmål av Harry Maguire og en redusering av Bruno Fernandes sluttresultatet til 3–1.

Chelsea møter Arsenal i finalen.

Stygg hodesmell

Manchester United hadde vært glimrende i de siste kampene. Lagets gode form siden slutten av januar har for alvor ført dem inn i kampen om spill i neste sesongs Champions League. Søndag tapte Leicester mot Tottenham, noe som betyr at United vil ligge blant topp fire før siste runde, dersom de tar poeng i den ene kampen de har til gode. I tillegg er laget så å si videre til kvartfinale i Europa League, etter å ha slått LASK 5–0 i første kamp.

Men søndag var det plass i FA-cupfinalen som sto på spill. Solskjær gjorde hele fem endringer på elleveren som startet i den viktige 2–0-seieren mot Crystal Palace. Det resultatet sørget for at United hadde gått 19 kamper uten tap i alle turneringer, noe laget ikke hadde fått til siden Sir Alex Ferguson var manager. Formsterke Anthony Martial var blant spillerne som startet på benken.

Begge lag fikk sine muligheter i førsteomgangen, uten at noen av dem var fryktelig nær scoring. Få minutter før pause skallet de to United-stopperne Harry Maguire og Eric Bailly med hverandre. Maguire klarte å fortsette, men lagkameraten måtte bæres av banen med nakkekrave. Bailly var imidlertid ved bevissthet etter smellen.

Dermed ble det lagt til en god del minutter. Det utnyttet Chelsea nådeløst. United-forsvaret sov i timen, og César Azpilicueta fikk enormt med rom ute på høyre. Han slo inn i 16-meteren langs bakken. Der var Olivier Giroud først og fikk flikket inn 1–0 via David de Gea, som nok hadde håpet å gjøre det bedre.

Les også

Rosenborg kom tilbake på vinnersporet, mens effektivt Molde knuste ineffektivt Strømsgodset

Olivier Giroud sendte Chelsea i ledelsen.

Tabbe etter langskudd

De Gea kunne likevel ikke lastes altfor mye for at han slapp inn 0–1, ettersom det var fra såpass nært hold. I starten av annenomgang var saken en helt annen.

Mason Mount vant ballen inne på Uniteds halvdel og satte fart mot mål. Så bestemte 21-åringen seg for å fyre av fra drøye 25 meter. Det manglende presset fra United-stopperne var under enhver kritikk, men det var de Geas opptreden som vakte størst reaksjoner. Den rutinerte spanjolen så skuddet hele veien. Det var langt ifra helt i hjørnet, men da keeperen fikk hånden på ballen, klarte han ikke å holde skuddet ute.

– Forferdelig keeperspill. Mason Mount satte fart fra midten og må ha vært 25 meter unna mål. Det var egentlig en enkel redning, var dommen fra tidligere Blackburn-spiss Chris Sutton på BBC Radio.

– Sjokkerende, sjokkerende keeperspill, la han til.

David de Gea hadde en blytung kveld.

Kan fortsatt ta pokal

2–0-målet så ut til å ta fra United den piffen de hadde igjen. Få minutter senere fikk Giroud skutt igjen, via Nemanja Matic, men denne gangen var de Gea med.

Men etter 74 minutters spill ble siste rest av håp revet fra United-fansen.

Marcos Alonso slo inn, og Maguire satte ballen i eget nett, under press fra Antonio Rüdiger.

Senere reduserte Bruno Fernandes til 1–3 på straffespark.

Men det var ingen vei tilbake. Nå er Europa League Ole Gunnar Solskjærs siste mulighet til å ta et trofé denne sesongen.

I tillegg bør mulighetene til spill i neste sesongs Champions League være gode. United spiller sin hengekamp mot West Ham på onsdag. Deretter avgjøres det hele borte mot Leicester i siste serierunde.

Det kan bli kampen som avgjør om Ole Gunnar Solskjærs første hele sesong som United-manager blir ansett som en suksess eller ikke.