Fotball

Danmark hedrer Hareide på ambassaden

Danmark ønsker å hedre Åge Hareide for jobben han gjorde som sjef for det danske fotballandslaget. Torsdag hylles 66-åringen på den danske ambassaden i Oslo.

Åge Hareide skal torsdag hylles på den danske ambassaden for sin innsats som sjef for det danske landslaget i fotball. Tirsdag signerte 66-åringen for Rosenborg.
  • NTB

Den nyansatte RBK-treneren ledet det danske landslaget fra 2016 til 2020 med stor suksess. Kun tre av 42 kamper Hareide ledet danskene endte med tap. I de siste 34 kampene med nordmannen som sjef var danskene ubeseiret.

Den jobben har ikke gått ubemerket hen hos danskene, som nå ønsker å hylle sunnmøringen på den danske ambassaden i Oslo torsdag. I mottakelsen vil blant annet framtredende politikere, sportsfolk og skuespillere være til stede.

Les også

  1. Hareide møtte Henriksen og Hansen på Brakka: Dette var tema under møtet

  2. Røper hemmelig møte i Oppdal

Hareide ledet danskene til VM-sluttspillet i 2018, der det ble et bittert tap for Kroatia på straffespark i åttedelsfinalen. Han tok også de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer. Hareides siste kamp som dansk landslagssjef var 1-1-kampen mot Irland 18. november i fjor, en kamp som sikret laget plass i EM-sluttspillet som nå er flyttet til 2021.

I fjor sommer fikk Hareide beskjed av det danske fotballforbundet (DBU) at han skulle erstattes med Kasper Hjulmand etter EM. Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det som kjent uten nordmannen som trener.

Hareide signerte tirsdag med Rosenborg. 66-åringen har signert en avtale som RBK-trener som i første omgang strekker seg ut 2021.

Les mer om

  1. Åge Hareide
  2. Rosenborg BK