Her jubler Ronaldo og Portugal for historisk triumf: – Han er grenseløst sulten

Cristiano Ronaldo har en ny gullmedalje i premieskapet, takket være en «ukjent» Valencia-spiller.

Vill jubel da den historiske triumfen var et faktum.

PORTUGAL - NEDERLAND 1–0

Portugal slo Nederland 1–0 på mektige Estádio do Dragão - Portos hjemmebane.

Det kroner portugiserne til tidenes første Nations League-mester.

– Det er en av de største gjennom tidene som løfter troféet. 34 år gammel er han genuin for dette Nations League-trofeet, sa TV 2-kommentator Espen Ween idet Cristiano Ronaldo løftet sitt andre trofé som Portugal-kaptein.

Det kan han takke en tidligere liga-rival for.

En time var spilt da Gonçalo Guedes åpnet Nederland-forsvaret med en stikker mellom stopper og back til Bernardo, som slo tilbake til Valencia-vingen.

Pasningen og løpet til Guedes var ikke perfekt koordinert og sistnevnte måtte tilbake og vende for å fyre fra 16 meter, men skuddet gikk inn bak hanskene til Jasper Cillessen.

Gonçalo Guedes sørger for portugisisk jubel søndag kveld.

– Bra gjort

– Det er bra gjort når han må tilbake og hente den, men det er et skudd det er mulig å ta, konkluderte TV 2-ekspert Petter Myhre.

Da hadde det knapt nok vært sjanser i Portgual, men det tok bare seks minutter før Nederland kunne kvittert på sin første sjanse.

Memphis Depay fikk gå opp i feltet og styre en ball ned mot Portugal-målet med hodet. Avslutningen var ekkel for keeper Rui Patrício, som reddet flott.

Her jubler Portugal for seiersmålet.

Nederland presset på og satte inn Luuk de Jong ti minutter før slutt og PSV-spissen skapte umiddelbart kaos for Portugal.

Holdt nullen

Først headet han ned til Ajax-komet Donny van de Beek, som avsluttet på tvers av feltet. Så fikk han headet på mål like etter, etter forarbeid av Blind. Patrício var igjen patent.

Nærmere kom ikke Nederland og Portugal vant 1–0.

Dermed har Cristiano Ronaldo nok et trofé i premieskapet. Europamesteren fra 2016 vant sitt første seriegull i Serie A denne våren, som kompensesjon for sitt første år uten Champions League-medalje siden 2015.

– Grenseløst sulten

– Ronaldo kommer til å holde på enda lenger. Han er grenseløst sulten etter nye ting hele veien. Det står det respekt av. Å holde den enorme viljen til å holde seg på topp krever mye fysisk og mentalt, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

PS: Begge landene har hvert sitt EM-gull i herrefotball. Marco van Basten banket inn gullet med en fantastisk volley for Nederland, etter at Ruud Gullit hadde gitt laget ledelsen mot Sovjetunionen i München i 1988. I 2016 ble Eder matchvinner etter ekstraomganger da Portugal slo vertsnasjon Frankrike 1–0 i Paris.