Ingen avgjørelse i bunnkampen – Stabæk kan fremdeles rykke rett ned

BÆRUM (VG) (Stabæk – Rosenborg 1–3) Stabæk kunne legge Brann og Mjøndalen bak seg for godt, men etter tapet for Rosenborg lever nedrykkskampen helt inn i siste serierunde.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

For da speakeren på Nadderud Stadion kunngjorde at både Brann og Mjøndalen gikk mot tap i sine kamper, ville bare ett poeng mot Rosenborg sikre Stabæk kvalifiseringsplassen.

Slik gikk det ikke, for scoringer fra Carlo Holse, Dino Islamovic og Anders Konradsen sikret seieren for Rosenborg.

Dermed blir Stabæk stående på sine 25 poeng, og har fremdeles tre poeng ned til Mjøndalen før siste serierunde 12. desember. Ned til Brann, som slo tilbake mot Bodø/Glimt, er det to poeng.

– Det å ha kvalikplassen før siste runde hadde vi tatt for noen runder siden. Det er fortsatt opp til oss, og det er vi fornøyd med, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø til VG.

– Mjøndalen og Brann kunne vunnet, og da hadde vi vært bak dem. Vinner vi i Skien så har vi kvalik.

I NEDRYKKSFARE: Trener Eirik Kjønø og Stabæk kan fortsatt rykke direkte ned til Obos-ligaen.

Stabæk har klart dårligst målforskjell, så med tap for Odd i siste kamp – og Mjøndalen eller - Brann vinner – vil bærumsklubben rykke ned til Obos-ligaen.

– Kan du si litt om hvordan det er å stå i en sånn posisjon med én runde igjen?

– Det er både det gøyeste i verden, og det vanskelige i verden. Det er dette vi lever for. Å ha den spenningen der. Å spille viktige kamper. Så skal vi bare fullføre hele veien inn, så blir det minner for livet, sier Kjønø.

– Hvordan ser du på kampen mot Odd?

– Det blir en tøff kamp. Jevnspilt håper jeg. Det blir en mental kamp, for vi vet at vi mest sannsynlig må vinne. Det er de ukene og kampene her man blir testet som fotballspillere og fotballtrenere. Når man virkelig har kniven på strupen.

– Vår innstilling er at vi må vinne. Det er ikke vits å dra ned dit, og håpe på noe annet. Det som er så fint nå er at det er opp til oss. Så lenge vi vinner kan ingen ta oss igjen.

– Vi må bare fokusere på oss selv, sier Stabæk-spiller Fredrik Haugen til VG.

Etter en fryktelig tam og kald første omgang på Nadderud, tok kampen seg opp i den andre omgangen. To raske scoringer fra Holse og Islamovic før timen var passert sendte Rosenborg opp i 2–0.

KUNNE JUBLE: Rosenborg vant for første gang på seks kamper.

Fitim Azemi tente håpet for Stabæk med sin redusering et drøyt kvarter før slutt, men Konradsen ødela det håpet med sin 3–1-scoring to minutter senere.

– Det var et viktig tidspunkt å score på, sier Konradsen til VG.

Stabæk presset på for å igjen skape spenning i kampen, men det endte med nederlag for Kjønøs mannskap.

Rosenborg gikk på sin side opp på fjerdeplass, som vil gi Europa Conference League-kvalifisering dersom cupmesteren ender topp tre i Eliteserien.

– Det kan potensielt bli veldig viktig å ta den fjerdeplassen. Det kan bety Europa, og det er viktig for Rosenborg. Vi kjemper for å ta den, og det har vi gode muligheter til å klare, sier RBK-trener Åge Hareide til VG.

Før siste serierunde har trønderne ett poeng ned til Lillestrøm og to poeng til Vålerenga. Rosenborg møter Strømsgodset hjemme i siste runde, mens Lillestrøm får besøk av Sandefjord og Vålerenga møter Kristiansund borte.

Seieren over Stabæk satte en stopper på fem strake kamper uten seier for RBK, og sørget også for deres første borteseier siden 19. september.

– Det var fint å vinne. Det er en stund siden vi vant på bortebane, og det har vært litt for mange tap og uavgjorte kamper. Det gir lite poeng, så det var kjekt, sier Hareide.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk