Kom med stikk etter sesongens første tap: – Ikke i nærheten av stemningen på Brann Stadion

(Rosenborg – Brann 1–0) 11.636 tilskuere så Rosenborg vinne 1–0 mot Brann på Lerkendal. Det er bergensernes første tap i Toppserien siden høsten 2020.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Rosenborg og Brann kniver ikke bare om Toppserie-tittelen, men også om tilskuerrekorden på damesiden i norsk klubbfotball.

Sist helg satte Brann rekord da 10.582 tilskuere var vitne til bergensernes 1–0-seier i toppkampen mot Vålerenga. Rekorden fikk imidlertid bare stå i én uke. I Trøndelag har nemlig Rosenborg mobilisert kraftig den siste tiden. Den nye rekorden er på 11.636 tilskuere.

Etter kampen fikk Brann-kaptein Tuva Hansen spørsmål om i hvilken grad det var publikum som hjalp Rosenborg til å vinne.

– Det er ikke i nærheten av stemningen som var på Brann Stadion. Det er nok ikke der det ligger. Det er våre feil, sier Hansen til NRK.

Rosenborg «stjal» ikke bare rekorden fra Brann. Trønderne påførte også bergenserne sitt første tap denne sesongen. Man må faktisk helt tilbake til 3. oktober 2020 for å finne deres forrige tap i seriespill.

Da het klubben Sandviken, men før inneværende sesong ble de en del av Sportsklubben Brann og byttet navn.

Bergenserne topper tabellen med 37 poeng. Rosenborg og Vålerenga har 32 poeng. Vålerenga, som vant 4–0 mot Røa tidligere i dag, har imidlertid én kamp til gode på rivalene.

– Vi kommer nærmere Vålerenga og møter dem neste helg. Det er en lang vei opp til Brann, men vi har slitt litt mot dem. Da er det selvfølgelig deilig å endelig få den seieren. Foran dette publikumet blir det ikke bedre, sier matchvinner Synne Skinnes Hansen til NRK.

– Det hadde vært fantastisk om det var sånn hver helg. Vi nyter hvert øyeblikk når vi får lov til det. All kred til de som har kommet fra Trøndelag og Trondheim. Dette var helt sykt, fortsetter hun.

Trønderne åpnet best og var svært nære å ta ledelsen før ti minutter var spilt. Cesilie Andreassen dundret til fra om lag tyve meter, men avslutningen gikk i tverrliggeren og over mål.

RBK fortsatte å dominere. Midtveis i førsteomgang fikk de også scoringen sin.

Anna Langås Jøsendal fant Synne Skinnes Hansen med et presist innlegg. Hun styrte inn ledelsen for trønderne til enorm jubel fra hjemmefansen.

– Det er skikkelig artig. Du kjenner at det gir et ekstra gir. Takk til dem, sa Rosenborg-spiller Mali Lilleås Næss til NRK i pausen.

Trønderne kom også best i gang etter hvilen. Anna Langås Jøsendal kom til en solid sjanse, men langskuddet til 21-åringen gikk en meter over mål.

Brann fikk imidlertid et lite grep om kampen utover i annenomgang. Etter timen spilt ville også bergenserne ha straffe.

Et hjørnespark ble slått inn i boksen. Der fikk Emilie Joramo ballen i magen, før den spratt videre opp i armen på 20-åringen. Brann-spillernes rop om straffe ble imidlertid ikke hørt.

Brann presset på videre og kom til noen solide sjanser på tampen.

Nora Eide Lie var nærmest med et skudd på utsiden av nettveggen. Dermed var Branns ubeseirede rekke brutt. 13 seire, én uavgjort og ett tap er fasiten etter 15 kamper.

– De er bedre enn oss i den avsluttende fasen i dag. Det er egentlig få sjanser i kampen, men de er råere på én av dem de får. Vi har to store, men brenner de over. Det blir forskjellen i dag, sier Brann-trener Alexander Straus til NRK.