Fotball

Kristiansund fortsatt uten seier: - Ødelegger for oss selv

(Kristiansund-HamKam 2–2) Det vil seg ikke for Kristiansund.

SUPERINNBYTTER: Yuri Yakovenko rekker tunge etter å ha fikset ett poeng for HamKam bare noen minutter etter at han ble byttet inn.
  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

De hadde en dårlig sesongavslutning med tre tap og én seier. Starten i år har vært i samme duren: Tre tap på rad - inntil HamKam kom på besøk.

KBK tok tak fra dommeren blåste og styrte det meste. Og da kontringsmuligheten bød seg i 17. minutt, var ikke Agon Mucolli vond å be. Dansken satte fart mot mål og da alt åpnet seg serverte han Torgil Gjertsen som satte inn 1–0.

Hjemmelaget fortsatte å være aggressive og duellsterke, men det kostet krefter. HamKam tok over på tampen av 1. omgang, og rett før pause utlignet Hasan Kurucay med en heading på en corner. Tyrkeren scoret også i forrige kamp.

– Noe å bygge på

Etter vel en times spill var det Snorre Strand Nilsen som fikk hjelp av både Vegard Kongsro og keeper Nicholas Hagen samt tverrligger. Det blir nok fort et selvmål i boken, men det spilte ingen rolle for Kristiansund. De var i ledelsen igjen.

HamKam nektet å gi opp og fikk sin utligning fem minutter før slutt. Innbytter Yuri Yakovenko hadde bare vært fire minutter på banen da han ordnet 2-2-målet.

Dermed må KBK-spillerne vente på første seier.

- Vi ødelegger for oss selv, og det er sinnssykt bittert. Men vi tar sesongens første poeng og det må vi være fornøyd med. Det er noe å bygge på, sier Torgil Gjertsen til Discovery.

HamKam-trener Jacob Michelsen var naturlig nok fornøyd med etter å ha ligget under to ganger.

– Vi må være tilfreds med å ta ett poeng. Vi har jo bra moral, og det er viktig at vi slår tilbake ikke bare én men to ganger, sier dansken.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. HamKam
  2. Kristiansund BK
  3. Eliteserien