Fotball

Kristiansander blir trener i eliteserieklubb

Eirik Kjønø blir assistenttrener i Stabæk.

Eirik Kjønø bytter til eliteserieklubb. Foto: Olav Olsen

  • Steffen Stenersen

Dermed forlater han jobben som hovedtrener i Grorud.

- Det tror jeg blir fint. Jeg gleder meg til noe nytt, til nye utfordringer. Stabæk er en veldig fin klubb, og jeg ser frem til å bli en del av trenerteamet, sier Kjønø til Stabæks nettsider.

Klubben skriver at han går inn i trenerteamet med hovedtrener Jan Jönsson og assistentene Petter Belsvik, Espen Granli og Øyvind Meling.

- Jeg har hatt en del samtaler med Stabæk, og det er en klubb jeg er veldig fan av og som vi har sett veldig opp til i Grorud. Klubben drives på en god måte, har et veldig spennende akademi og er flinke til å bruke unge spillere. Det passer med min filosofi, sier Kjønø.

Han har vært trener for Groruds A-lag i tre sesonger, hvor han blant annet har ført laget opp i 1. divisjon. Han har også blitt kåret til årets unge trener to ganger.

- Det er en ung trener som har gjort det veldig bra i Grorud. Det er en klubb som har vært litt som Stabæk når det gjelder filosofi og bruk av unge spillere. Jeg er også trygg på at han vil gli inn og utfylle resten av støtteapparatet på en god måte, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann i Stabæk.

Kjønø har en spillerkarriere bak seg i Våg og Vindbjart.