Fotball

Arsenal tok sin tredje strake seier med festfotball

(West Bromwich - Arsenal 0–4) Arsenal har slått voldsomt tilbake etter seierstørken som preget dem inn i julen.

DAGENS DOBBEL: Alexandre Lacazette scoret to mål på skarve fire minutter da Arsenal tok en dominerende seier over West Bromwich. Her feirer han sitt første. Foto: Michael Regan / POOL / GETTY POOL

  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

For etter den monumentale 3–1-seieren over Chelsea andre juledag, som avsluttet en syv kamper lang rekke uten seier i Premier League, har flyten bare fortsatt for the Gunners.

Med den dominerende seieren over West Bromwich i snødrivet på the Hawthorns har de nå tre strake seirer og er ikke til å kjenne igjen - i positiv forstand.

Kieran Tierney satte standarden da han rundet West Bromwich-back Darnell Furlong to ganger og banket ballen i det lengste hjørnet med sin antatt svakere høyrefot.

– Et sensasjonelt mål, skrev tidligere landslagsspiss og nåværende «Match of the Day»-vert Gary Lineker på mikrobloggtjenesten Twitter.

Han sier selv til Sky Sports at det ikke har vært noe annet vendepunkt enn kontinuitet i det harde arbeidet deres.

– Guttene kaller det et innlegg! Jeg må se på det på nytt, men jeg er svært fornøyd med scoringen, sier Tierney til BT Sport, og den Isle of Man-fødte skotten legger til at «litt kulde skader ingen».

Se målshowet her:

Les også

Akademikere reagerer på Cavanis utestengelse: – En grov urettferdighet

Bukayo Saka var navet i første omgang. Han gjorde som han ville ute til høyre, og Arsenal dro opp et angrep som trolig får Arsene Wenger til å sippe fornøyd av sin Bordeaux-vin et eller annet sted.

Saka, Alexandre Lacazette og Emile Smith-Rowe kombinerte nydelig på små flater, Smith-Rowe spilte uselvisk til Saka - som enkelt bredsidet inn Arsenals andre.

– Det var et fantastisk lagmål og jeg var heldig som fikk styre den inn. Jeg elsker mål som det, sier Saka til BBC.

Nevnte Lacazette har vært i fyr og flamme for Arsenal den siste tiden, og viste i løpet av et par magiske minutter i andre omgang at han ikke har noen planer om å roe ned.

Les også

Kane og Son herjet med Leeds - tangerte Premier League-rekord

Først avsluttet han en parodi av et angrep, etter at WBA-stopper Semi Ajayi både banket ballen i egen stolpe og reddet på streken med skrittet, med en kontrollert avslutning.

Så brukte han kneet til å styre inn sitt andre, etter et kontant innlegg av Tierney.

Plutselig er Arsenal bare seks poeng bak topp fire.

For en forskjell en uke kan gjøre.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United342010467363170
3Chelsea351810755322364
4Leicester City351961063432063
5West Ham United351771155451058
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Arsenal FC
  3. West Bromwich Albion FC