Solbakken fikk Haaland-besøk på rommet: Kaller superspissen «meget nedbrutt» etter møte i natt

MARBELLA (VG) Da Ståle Solbakken (55) fikk besøk av Erling Braut Haaland (22) på hotellrommet, stilte han flere tydelige spørsmål til stjernespissen.

– Jeg må bare forholde meg til fakta. Jeg har blitt informert av det medisinske at han ikke er aktuell for de kampene. Jeg hadde en meget nedbrutt Haaland på hotellrommet ved midnatt. Han er preget, sier Ståle Solbakken under en pressekonferanse i solskinnet i Marbella tirsdag formiddag.

Det var tirsdag morgen at det ble kjent at Haaland reiser hjem fra landslagets samling i Marbella.

22-åringen ble undersøkt av landslagslege Ola Sand mandag.

Legen konkluderte med at en kjenning i lysken ikke var mulig å spille med under de to EM-kvalifiseringskampene som venter mot Spania og Georgia de neste syv dagene.

Les også

Skadet Haaland reiser hjem: – Vi har ikke råd til det

Solbakken påpeker at han overhodet ikke er noen ekspert, men bedyrer at han har stilt de spørsmålene han trenger for å forsikre seg om at Haaland virkelig ikke kunne spille.

– Tro meg, tror du ikke jeg har spurt om det er mulig å spille Spania-kampen? «Nei». Da er det kamp på tirsdag, er det mulig? «Nei». Du tror ikke jeg har stilt det? spør Solbakken VGs journalist og smiler.

Landslagssjefen sier også senere:

– Ikke dra meg inn en promille at gutten ikke vil noe, eller ikke ønsker. Han er dypt frustrert og har gjort alt han kan. Men det går ikke.

Norske eksperter mener Haaland-skaden svekker Norges sjanser i de to kommende kampene og dermed også kvalifiseringen totalt sett. De mener også skaden var landslagssjef Solbakkens verste mareritt.

Også i Spania reagerer de med store skuffelse over at de ikke får se Haaland spille.

– Vi mister verdens beste spiss. Det ville være veldig naivt og dumt og si at dette ikke påvirker oss, sier Solbakken og forteller hvordan spillergruppen reagerte på skaden til lagets midtspiss:

– De reagerer med en skuffelse. Men det er sånn at det åpner seg for andre. Troppen føler at den er så sterk, motivert og sugen at de tror dette kan gå uansett.

Landslagssjefen er i hvert fall tydelig på at situasjonen er som den er.

– Etter denne pressekonferansen kommer jeg ikke til å ta navnet Haaland i min munn. Jeg kommer ikke til å svare på spørsmål om Haaland på elleve dager.

Han fikk deretter spørsmål om han er bekymret for at det skal stjele fokus og energi.

– Vi får ikke gjort noe med det. Vi har vært i den situasjonen før, sier Solbakken og viser til at i enkelte kvalifiseringer har Haaland spilt mye og han har spilt mindre i andre.

– Vi er i den situasjonen at han ikke er her lenger. Da avslutter vi hans navn etter denne pressekonferansen, sier han.

PS: Solbakken opplyste også at han ikke kommer til å hente inn noen erstatter etter Haalands hjemreise. Han har Real Sociedads Alexander Sørloth og Celta Vigo-spiss Jørgen Strand Larsen som to soleklare alternativer nå. I tillegg nevnte Solbakken Molde-spiller Ola Brynhildsen og Sassuolo-spiller Kristian Thorstvedt som alternativer på midtspissplassen.