Riise reagerte og sa klart i fra om spillernes kroppsspråk

BÆRUM (VG) (Øvrevoll Hosle – Avaldsnes 1–1) John Arne Riise (42) og hans lag må tåle favorittstempelet i kvalifiseringsspillet. Men det ble alt annet enn komfortabelt mot 1. divisjonsmotstand og nå lever spenningen før returoppgjøret.

– En dårlig dag, vi burde avgjort kampen første kvarteret og scoret både tre og fire mål. Men vi faller ned på deres spillestil. Det visste jeg jo. Banen er smalere og kortere, vi visste det ville bli dueller. Men jeg var ikke redd og følte meg ikke truet, sier Riise etter kampen.

Han fortsetter:

– Men vi var dårlige. Og fikk ikke spillet til å sitte. Da er det bra å ikke tape på en dårlig dag.

Reagerte på kroppsspråket

For med 1–1 og full spenning i den første av to kvalifiseringskamper til Toppserien, gikk John Arne Riise rett i garderoben etter kampslutt.

Han virket alt annet enn fornøyd med det han fikk se av sine Avaldsnes-spillere mot 1. divisjonslaget Øvrevoll Hosle.

IKKE FORNØYD: John Arne Riise, her underveis i kampen mot Øvrevoll Hosle søndag ettermiddag.

Etter å ha brukt lang tid inne i garderobene kom 42-åringen omsider ut. Han fikk spørsmål om hva han sa til laget sitt.

– At flere må «steppe» opp og ta tak i kroppsspråket sitt og vise at de vil dette her, sier han, som likevel understreker at de tar med seg uavgjort og at det viktigste var å ikke tape.

Når VG spør han han mener med «kroppsspråk», svarer den profilerte treneren slik:

– Det skjønner jentene. Reaksjonene på ballen, returløpingen, duellspillet. Det må vi «steppe» opp. Det vet utmerket hva jeg mener.

Helt idiotisk

Han fikk også spørsmål av den fremmøtte pressen om hans tanker rundt at returkampen først skal spilles om snaue to uker.

Det er lang tid mellom de to kampene. Riise har for øvrig allerede kalt det lange tidsvinduet amatørmessig. Begrunnelsen til NFF kan du lese her.

– Helt ræva, det er derfor jeg synes det er helt idiotisk, sier han etter kampen søndag, før han hastet rett videre til Viaplay-studio i anledning kampen mellom Tottenham og Liverpool.

Sleivet inn selvmål

At mye stod på spill var det egentlig ingen av lagene som bar nevneverdig preg av.

Det var tut og kjør, taklinger, enorm løpsvilje hos begge lag i den første omgangen. Ispedd en dose kvalitet i pasningsspillet, ble det i det hele tatt en svært severdig førsteomgang på Ferd Arena.

Den var det Avaldsnes som kom best ut av, godt hjulpet av hjemmelaget.

Kampen var nemlig ikke mer enn syv minutter gammel da et innlegg fra Selma Løvås dalte rett i beina på Øvrevoll Hosle-kaptein, Hanna Ellingsen, som sleivet ballen rett i eget mål.

Avaldsnes produserte noen enorme sjanser i tiden som fulgte, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Sen utligning

Sakte, men sikkert jobbet også Øvrevoll Hosle seg for alvor inn i kampen. De skapte ikke de helt store farlighetene, men i den andre omgangen ble dominansen fra de hvitkledde fra Bærum stor.

Der Avaldsnes hang godt med før hvilen, ble de stort sett løpende etter de siste 45 minuttene.

Utligningen lå i luften lenge.

Den kom også til slutt.

Mari Løyland sørget for 1-1 bare minutter før tilleggstiden og sørget dermed for stor spenning før lagene møtes igjen om 13 dager.

ELLEVILL JUBEL: For Mari Løyland (foran) og resten av Øvrevoll Hosle-laget da utligningen var et faktum.

– Veldig gøy, det er ikke hver dag det kommer så mange mennesker på kamp på Hosle. Morsomt og fortjent at vi klarer 1–1 til slutt, sier Øvrevoll Hosle-trener Tommy Stenersen til VG.

Han forklarer en merkbare endringen i laget fra den første til den andre slik:

– Først og fremst at jentene blir kvitt nervene. Det blir kaotisk i første omgang. I andre omgang synes jeg vi i perioder er ganske gode. Man blir litt varm i trøya og ser det ikke er så farlig som man tror. Og vi klarer å løfte oss og vise hvem Øvrevoll Hosle er.