Marca: Barcelona vil kjøpe Hegerberg

Ada Hegerberg (27) kan bli tidenes dyreste kvinnelige fotballspiller. Storklubben FC Barcelona vil hente den norske stjernen, melder spansk storavis onsdag.

TIL SPANIA: Ada Hegerberg har vært i Lyon siden 2014. Blir Barcelona neste klubb?

«Barcelona går for Hegerberg», skriver Marca onsdag morgen.

Avisen melder også at den norske stjernespissen er klubbens store overgangsmål kommende sommer.

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen sier til VG at hun ikke er overrasket over nyheten som kommer fra Spania.

– Det har vært stille rundt Ada i flere år nå, men det handler om at Lyon har vært så dominerende som de har vært. Nå er de ikke det lengre. Det kan hende Ada har åpnet opp for å vurdere andre steder, sier hun og fortsetter:

– Det gir jo Ada bedre forhandlingskort når andre er på ballen. Dette er jo klubber med midler. Så er hun snart 28 år, har hatt en skadehistorikk de siste årene, og da er det ikke sikkert det er så mange muligheter for å prøve noe annet. Da tenker jeg Barcelona høres bra ut.

TV 2-EKSPERT: Solveig Gulbrandsen, her avbildet på jobb for kanalen under EM i fotball i fjor sommer.

Marca skriver også de ønsker å sikre seg Hegerbergs underskrift før VM-sluttspillet i Australia og New Zealand starter i midten av juli.

Gulbrandsen tror ikke det vil bety noe for Hegerberg dersom det blir en sommer med overgangsspekulasjoner frem mot VM. Hun mener 27-åringen er så profesjonell at hun ikke lar seg påvirke.

– Jeg tror Ada bare er opptatt av å komme tilbake på et stabilt nivå og prestere uten skader. Det er også en form for fallhøyde å bytte klubb nå. Hun må få god oppfølging og få ting tilrettelagt med tanke på at hun har vært skadeutsatt. Det kan jo bli rekordovergang og rekordsummer i den personlige kontrakten. Da forventer klubben og supportere at det presteres også.

Hegerberg-agent Victor Bernard har for øvrig ikke besvart VGs henvendelser onsdag formiddag.

Men dersom en overgang skulle bli en realitet, og Hegerbergs franske eventyr kommer til en slutt etter ni år, vil hun bli den tredje norske kvinnen som ikler seg Barcelona-drakten.

Fra før av spiller Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen for katalanerne.

Barcelona er Spanias soleklare nummer én-klubb på kvinnesiden.

De har vunnet ligaen de siste tre årene og vært Champions League-finalist to sesonger på rad. De vant i 2021, men måtte gi tapt for nettopp Hegerberg og Lyon i fjor.

27 år gamle Hegerberg skrev i 2020 under en kontraktsforlengelse med franske Lyon. En kontrakt som varer frem til sommeren 2024.