Fotball

Bendtner-dobbel da Rosenborg vant cupfinalen

Strømsgodset kjempet tappert, men klarte ikke å stoppe Rosenborg.

Nicklas Bendtner jubler for sitt første mål.
  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Rosenborg – Strømsgodset 4–1

ULLEVAAL STADION: Søndag gikk Rosenborg seirende ut av cupfinalemøtet med Strømsgodset.

Triumfen er den tolvte NM-seieren i klubbens historie. Seieren gjør samtidig at trønderne tar sin tiende «The double» etter at de ble seriemestere i Eliteserien tidligere denne sesongen.

Drammenserne tok ledelsen tidlig i kampen med scoring fra Mustafa Abdellaoue, men mål fra Mike Jensen, Anders Konradsen og Nicklas Bendtner (2) sendte til slutt cupgullet til Trondheim.

– Det føles deilig. Etter en turbulent sesong avslutter vi sterkt. Vi var det klart beste laget og vinner kampen fortjent. Å ta «The Double» var en fin måte å sette punktum på etter denne sesongen, sier Bendtner til NRK.

Selv om han bedyret at de to målene hans ikke var det viktigste i kampen, var Nicklas Bendtner tydelig glad da han satte inn sitt andre mål for dagen, like før slutt.

Bendtner avgjorde selv kampen med 3-1- og 4-1-målet.

– Jeg ville ofret alle målene mine for de to trofeene. Det handler om å gjøre dette sammen med guttene, sier Bendtner, som tok sitt første cupgull som RBK-spiller.

RBK-trener Rini Coolen strålte da han møtte pressen etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd. Til syvende og sist er det ikke viktigst hvordan du vinner, men vi foretrekker alltid å vinne på en god måte. Vi er glade for at vi greide det i dag, sier Coolen til Aftenposten.

  • Fikk du med deg denne? – Jeg er ufattelig misunnelig på Even. De aner ikke hvor heldige de er

Fartsfylt åpning

Etter 12 spilte minutter ble Tokmac Nguen spilt gjennom av lagkamerat Lars-Christopher Vilsvik. Nguyen fant så spissmaker Mustafa Abdellaoue på bakerste stolpe. Storscoreren var kald i avslutningsøyeblikket og sendte Strømsgodset opp i ledelsen med sitt 16. mål for sesongen.

Seks minutter senere kom utligningen for Rosenborg. Innlegget fra Birger Meling ble ikke ryddet unna av Godset-forsvarerne, slik at ballen til slutt havnet hos RBK-kaptein Mike Jensen i farlig område foran de blåkleddes mål.

Dansken nølte ikke med å gripe sjansen, og banket ballen kontant i nettet bak keeper Morten Sætra.

Mustafa Abdellaoue tente håpet om cupgull til Strømsgodset for første gang siden 2010, med sin tidlige scoring.

Konradsen stanget RBK i ledelsen

Ved omtrent halvspilt førsteomgang fikk Pål André Helland testet skuddfoten på et frispark fra omtrent 20 meter. Skuddet var godt plassert, men Sætra fikk vippet ballen over tverrliggeren i siste liten.

Etter 28 minutter gikk Tokmac Nguen i bakken etter å ha blitt taklet av Tore Reginiussen innenfor sekstenmeteren. Dommer Trond Ivar Døvle blåste ikke for straffespark, til store protester fra Strømsgodsets supportere.

Syv minutter før pause ble Rosenborg tildelt et hjørnespark, til tross for at Strømsgodset-spillerne mente at ballen hadde gått sist i Samuel Adegbenro.

Corneren var godt slått, og i boksen raget Anders Konradsen høyest. Midtbanespilleren stanget ballen i mål bak en sjanseløs Morten Sætra.

Scoringen sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 2–1.

Nicklas Bendtner kunne juble etter å ha scoret kampens siste mål.

Bendtner-dobbel satte punktum

Etter hvilen tok det seks minutter før Rosenborg scoret på nytt. Jakob Glesnes klarerte et innlegg fra Samuel Adegbenro.

Ballen landet i bena til venstreback Birger Meling, som la ballen til rette og avsluttet. Skuddet gikk via Nicklas Bendtner og i mål.

Da Meling møtte pressen etter kamp spøkte han om at han ville fortelle eventuelle barnebarn om at målet var hans eget.

– De andre ville glatt tatt våre resultater

I pressesonen ba Aftenposten Meling om å gi sin dom over Rosenborgs sesong. Da ble backen noe mer seriøs i uttrykket.

– Det er vel ikke så mye å klage på, vi har jo tatt The double. Vi skulle selvsagt ønske at vi hadde gjort det bedre i Europa, men jeg tror fortsatt at de 15 andre klubbene i serien hadde tatt resultatene våre glatt, sier han.

Uavhengig av om det var Bendtner eller Melings mål, ble det en blytung start på andre omgang for Strømsgodset.

Bare minuttet før hadde Tokmac Nguen vært nær ved å sende drammenserne i ledelsen etter et nydelig fremspill av Eirik Ulland Andersen, men RBKs André Hansen reddet mesterlig.

– Det beste laget vinner

Strømsgodset jaktet redusering til siste slutt, uten å finne nettmaskene. Det gjorde derimot Nicklas Bendtner enda en gang, fire minutter på overtid. Dansken ble servert foran mål av Birger Meling, og satte ballen i nettet via tverrliggeren.

– Jeg tenker at det beste laget vinner. Vi er gode i perioder, men de er mer solide enn oss. Jeg synes 4–1 er i overkant hvis man ser på sjansene og hvordan vi fremstår, sier Ingebretsen til Aftenposten.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen måtte skuffet innse at Rosenborg var et hakk bedre i søndagens kamp.

Dermed kunne Rosenborg juble for nok et cupgull.

Les mer om

  1. NM
  2. Strømsgodset IF
  3. Rosenborg BK