Den tidligere fotballstjernen rundlurte alle og levde i sus og dus

Nå må Michael McIndoe (35) forsørges av sin mor.

Michael McIndoe spilte for en rekke klubber, deriblant Bristol City.
  • Roar Lyngøy

Skotske Michael McIndoe spilte for flere britiske klubber, blant andre Coventry og Wolverhampton, i årene mellom 1998 og 2010. I 2010 byttet han karriere og ble storsvindler. McIndoe skal ha lurt 300 celebriteter, blant dem mange fotballspillere, og levd et luksusliv på solkysten i Spania.

– Han var «Mister Big» i Marbella med champagne og damer over alt. Han hadde til og med sin egen livvakt, sier en av dem som ble lurt til avisen Daily Mail.

McIndoe skal ha lurt 300 rikinger inn i et såkalt pyramidespill. Skotten etterforskes nå av britisk politi.

400.000 på sjampis

Daily Mail har fått tak i flere bilder fra 2011 da McIndoe veltet seg i luksus med vakre damer, champagne og raske biler. McIndoe skal ha levd et utsvevende liv i Marbella der pengeforbruket løp løpsk.

Jimmy Bullard er blant fotballspillerne som skal ha blitt lurt til å investere i pyramidespillet. Den tidligere QPR— og Hull-spilleren skal ha tapt 6 millioner kroner.

McIndoe lovet investorene sine en fortjeneste på 20 prosent, men pengene forsvant. Ifølge Daily Mail kan det være snakk om til sammen 300 millioner kroner.

Politiet mener at McIndoe brukte opp alle pengene. Daily Mail skriver at McIndoe i løpet av kun én dag brukte 400.000 kroner på champagne under en stor strandfest. Han skal også ha enorme summer på gambling.

Slått konkurs

McIndoe ble slått personlig konkurs i oktober med rundt 24 millioner kroner i gjeld.

Til retten i London denne måneden fortalte han at han i dag står uten fast inntekt og at han får hjelp av venner og familie. Han bor hjemme hos moren sin i Edinburgh eller hos en venn i London.