Fotball

Deila om Celtics Ødegaard-interesse: - Vi har stor konkurranse

Ronny Deila ser på det som usannsynlig at Martin Ødegaard (15) slår følge til Celtic.

Ronny Deila, til venstre, ser det som lite sannsynlig at Martin Ødegaard kommer til Celtic. Her er de to sammen for Strømsgodset 16. mai i år.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Ronny Deila ga Martin Ødegaard A-lagsdebuten i Strømsgodset i april 2014. Siden har mye endret seg for de to.

Deila har forlatt Strømsgodset, og tatt over Celtic, mens Ødegaards talent har havnet i et internasjonalt søkelys, spesielt etter at han ble tidenes yngste som har spilt en EM-kvalifiseringskamp, da han kom inn mot Bulgaria mandag.

Celtic-fansen har naturligvis også merket seg Ødegaard, men da Deila ble spurt om Celtics sjanser for å hente 15-åringen, kom nordmannen med en realitetssjekk.

— Vi har stor konkurranse om signaturen hans. Selvfølgelig, hvis han ønsket å tenke over det, kunne det vært muligheter. Men klubber som Real Madrid, Barcelona og Bayern München holder et øye med ham nå, sier Deila til The Scotsman.

- Viktigst at han får spille

Ødegaard har hele tiden sagt at det beste for ham er å bli i Strømsgodset en stund til, og det er gamletreneren hans enig i.

— Det viktigste er at han blir i Strømsgodset og spiller. Jeg har ikke spurt om å bli informert, for jeg kjenner så mange folk der at jeg vet hva som foregår. Jeg har ganske god kontroll på Norge. Jeg kjenner faren hans (Hans Erik Ødegaard, journ .anm.), men han vet også hva han vil, sier Deila.

Ødegaard var kun 13 år da Deila ga han sjansen i en treningskamp mot Mjøndalen.

Celtic-treneren deler sine erfaringer med unggutten i den skotske avisen.

— Han har aldri sluttet å overraske meg. Når du gir han sjansen på et visst nivå, så tar han den sjansen. Men du kan se mentaliteten hans. På pressekonferanser snakker han som om han er 35 år, og han elsker fotball, sier Deila.

Ødegaard tar nå fatt på medaljekampen i Eliteserien med Strømsgodset. Kanskje er ikke Celtic den ideelle destinasjonen for en 15-åring akkurat for øyeblikket.

Ronny Deilas mannskap er nemlig under press etter en sesongstart som har vært langt under pari.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5