Contes fantastiske statistikk: – Verdens beste trener

Chelsea-manager Antonio Conte (47) går mot sitt fjerde strake gull som klubbtrener.

Antonio Conte jubler etter en seier mot Crystal Palace i januar. Italieneren har hatt mye å juble for de siste årene.

– For meg er Conte verdens beste trener. Det er ingen mulighet for at Chelsea slipper dette. Når Contes lag først er på topp er det umulig å ta dem igjen. Umulig, sier James Horncastle, fotballekspert for ESPN, Guardian og BT Sport.

Siden han begynte som Juventus-trener sommeren 2011 har alt gått på skinner for Antonio Conte. Tre år i Juventus ga tre seriemesterskap, en cuptriumf og to Super Coppa-titler.

En god jobb med en svak Italia-utgave endte i kvartfinale-tap mot Tyskland i EM. Denne sesongen har 47-åringen forvandlet Chelsea og Premier League virker avgjort allerede den andre uken i februar. London-laget topper serien med ni poeng når 14 kamper gjenstår.

– Å vinne er i DNA-et hans

  • Siden italieneren tok over «Den gamle dame» har han tatt 346 av 414 mulige poeng i seriespill med Juventus og Chelsea. Det gir et snitt på 2,5 poeng per kamp.
  • Han har kun tapt 9 av 138 seriekamper. Conte satte rekord for antall poeng i de store ligaene da Juventus tok 102 poeng i 2013/14-sesongen.
  • På de 138 seriekampene har hans Juventus og Chelsea kun sluppet inn 84 baklengs, et snitt på 0,60 per kamp.

– Conte er en vinner. Det er i DNA-et hans. Han er definert gjennom tiden som spiller og manager i Juventus. Klubbens motto er «å vinne er ikke viktig, det er det eneste som teller». Han vil ikke godta noe mindre. Hans datter har fått navnet Vittoria (seier) som et eksempel, forteller Horncastle.

Vel å merke fikk Conte en suspensjon på fire måneder høsten 2012 og fikk ikke lede laget fra sidelinjen under kamp. Straffen kom som følge av at han ikke meldte ifra om mulig kampfiksing da han var trener i Siena i 2010/11-sesongen.

Conte: – Dette er suksessoppskriften

Suksessoppskriften er ifølge hovedpersonen selv denne:

– For å vinne titler trenger du gode spillere med mye talent, men også å være et lag. Du er nødt til å klare å putte talentet inn i laget, for å skape god organisasjon, for å lage et lag hvor hver enkelt spiller kjenner sin posisjon og vet hva han skal gjøre med og uten ball, sier Conte ifølge klubbens nettsider.

Antonio Conte jubler etter scoring mot Manchester City og Pep Guardiola i Chelsea 3-1-seier.

Manchester City-manager Pep Guardiola sa før helgen at det kun er Chelsea selv som kan stoppe dem fra å vinne gullet.

– Jeg har mye erfaring, ikke bare som manager, men også som spiller. Når du spiller 13 år i Juventus havner du i denne situasjon mange ganger. Jeg vant fem titler som spiller, men mange ganger endte vi på annenplass, og jeg tenker at å ende som nummer to ikke er bra. Folk husker bare dem som vinner, sier Conte.

– Svært godt forberedt

I likhet med Juventus, som hadde to strake syvendeplasser før Conte kom inn, har han dratt Chelsea opp fra tiendeplassen sist sesong.

– Conte er en taktikker av rang. Måten han sammen med nyervervelsen N’Golo Kanté har revitalisert Chelsea på er et stort stykke arbeid. Måten han har tilpasset formasjonen og taktikken for å få det beste ut av laget og spillerne er kun forbeholdt de beste managerne. Den kjente lidenskapen hans for fotball har smittet over på spillere som Eden Hazard like kjapt som influensaen smitter i desember, sier Roar Stokke, Viasat-kommentator og fortsetter:

– Dessuten vitner det om en svært godt forberedt Conte som tar England med storm. Der andre bruker en sesong på å bli vant med rytmen i Premier League, så visste tydeligvis Conte alt om ligaen.

Antonio Conte og Jose Mourinho fra Chelseas 3-0-seier i høst over Manchester United. Mourinho var lite fornøyd med Contes entusiasme under kampen.

Ekspertene spådde et rotterace før sesongen mellom José Mourinhos Manchester United, Pep Guardiolas Manchester City, Jürgen Klopps Liverpool, Mauricio Pochettinos Tottenham og Arsène Wengers Arsenal. Men for øyeblikket virker det mest spennende å se hvem som tar Champions League-plassene bak Chelsea.

To tap endret laget

Etter to strake tap for Liverpool og Arsenal i høst skiftet Conte til 3–4–3 og siden har alt gått Chelseas vei.

– Etter de to tapene endret mye seg. Nå kan jeg bare prate om positive ting og jeg håper dette fortsetter, for det betyr at vi gjør noe viktig denne sesongen, sier Chelsea-manageren.

Roar Stokke tror ikke Chelsea roter bort ni poeng i innspurten.

– Kun skader på nøkkelspillere kan gi Chelsea en formsvikt. De vil tåle to-tre tap fordi konkurrentene møter hverandre internt og de vil også avgi sine poeng. Ingen har lette kamper i Premier League, men jeg tror vinnerskallen Conte løfter trofeet på Stamford Bridge.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk