Fotball

Slik skaffer du deg billetter til cupfinalen

Setter opp ekstrafly til hovedstaden.

I fjor regnet gullremsene ned over Rosenborg-spillerne etter cupfinalen mot Sarpsborg. I år reiser nesten «10 000 troll» får å få muligheten til å oppleve det samme.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Med onsdagens 2-0-seier på Lerkendal må Oslo igjen forberede seg på trønderinvasjon. Kongsvinger er også videre til en historisk cupfinale etter å ha slått Strømsgodset torsdag kveld.

De to finalistene får til sammen en pott på 15.250 billetter til cupfinalen. Begge klubbene er sikret minst 6700 billetter, men det nøyaktige antallet blir bestemt av finalistenes tilskuersnitt på hjemmebane i serien.

LES OGSÅ:

Les også

Midtsjø og Skjelvik sendte Rosenborg til cupfinalen

Flere tilskuere gir flere billetter

Rosenborg har så langt et tilskuersnitt på 17574 på Lerkendal. Kongsvinger har 1565 i snitt. Dermed får trønderne også flest billetter til finalen, nemlig 8550 billetter. I tillegg er supporterklubben Kjernen sikret 200 billetter gjennom Norsk supporterallianse.

8750 billetter blir sendt til Trøndelag, akkurat samme antallet som de fikk i fjor. Rosenborg varsler om at sesongkortinnehavere blir prioritert når billettene deles ut, men også sponsorene skal få sitt. I fjor fikk sponsorer og samarbeidspartnere 3500 av billettene.

LES OGSÅ:

Les også

Ny fransk klubb så Midtsjø sende RBK til Ullevaal

Litt over 10 000 personer har sesongkort på Lerkendal, så ikke alle er garantert billetter. Sesongkortinnehavere vil ha forkjøpsrett på det samme antall kort som de har. Også supportere uten sesongkort kan søke etter billetter, men får bare være med i trekningen om det er igjen billetter etter sesongkortinnehaverne har fått sitt.

— I fjor fikk alle sesongkortkunder som søkte innfridd sine ønsker. Vi kan aldri gi noen garanti for at alle får, og i år er det også 2000 flere sesongkort i omløp. Men vi håper selvsagt at våre mest trofaste supportere får blitt med på festen, sier Tove Moe Dyrhaug til rbk.no.

Søknadsfristen vil være 1. november, og søkere vil motta svar innen 4. november. Søknadsskjema ligger på klubbens hjemmeside.

I tillegg til billettene som tilfaller klubber og NFFs samarbeidspartnere, blir 2500 billetter lagt ut på åpent salg hos NFF. Her må man søke for å få, og tildeling blir gjort ved loddtrekning. Det er mulig å søke på disse billettene fra 31. oktober.

LES OGSÅ:

Les også

Det er Rosenborg og de andre – i cupen også

Ekstrafly

Selv om man fortsatt finnes billige flybilletter ned til Oslo, er det ikke overraskende om de blir revet vekk ganske hurtig. I fjor økte både SAS og Norwegian kapasiteten mellom Trondheim og Oslo cupfinalehelga. Det gjør de også i år.

— Som stjørdaling må jeg si at jeg ønsker at vi kan fly så mange trøndere som mulig ned til hovedstaden i cupfinalehelga. Derfor har vi satt opp to ekstrafly og setter inn større fly på eksisterende avganger. Vi er klare til å øke dette ytterligere dersom vi ser at det er nødvendig. Litt omtrentlig vil det si at vi øker kapasiteten med 800-1000 passasjerer, sier kommunikasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen til Adresseavisen.

Han sier at det kritiske tidspunktet er på søndag, siden de fleste ønsker å reise hjem kjapt etter kampen.

— Folk reiser nedover på så ulike tidspunkt at det ikke er like sårbart, sier Johansen til Adresseavisen.

Norwegian har også valgt å sette opp to ekstrafly søndag kveld.

— Vi har allerede merket en større pågang for å kjøpe flybilletter i forbindelse med cupfinalen 20. november, og ser at trønderne ønsker å komme seg rett hjem etter kampen på Ullevål. Derfor har vi satt inn to ekstraavganger fra Oslo tilbake til Trondheim etter cupfinalen kl. 18:30 og 21:10, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian.

NSB håper også å kunne sette opp ekstravogner cupfinalehelga.

To RBK-fester

Vel nede i Oslo har trøndere to muligheter til å varme opp før den store dagen. På Gamle Museet arrangerer Kjernen sin egen cupfinalefest, med blant annet Johndoe, Daling og Guling og DJ Lamsbread.

På Rockefeller arrangerer Ole Dalen cupfinalefest. Her er programmet ikke avslørt, men han har tidligere sagt at det ikke er sjokkerende om Dag Ingebrigtsen kommer for å synge RBK-sanger.

LES OGSÅ:

Les også

Mini er garantert cupfinale: - Seier for meg, uansett utfall

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Kongsvinger IL
  3. Rosenborg BK