Forren ville ikke til Cardiff

Vegard Forren er fornøyd med at han bestemte seg for å bli i Molde.

Vegard Forren kunne trolig vært Cardiff-spiller om han ville. Nå er han fornøyd med at han valgte å bli i Molde.
  • Trond Hustad

MOLDE: Vegard Forren kunne trolig vært Cardiff-spiller hvis han selv ville. Ole Gunnar Solskjær har ønsket seg midtstopperen helt siden han tok managerjobben i Wales i januar. Det ble formidlet via agent Jim Solbakken også i det siste overgangsvinduet.

— Det har vært litt prat om det, også i sommer. Men jeg har aldri signalisert at jeg ønsket meg til Cardiff nå, og det kom heller ikke noe konkret bud. Jeg bestemte meg tidlig for å være i Molde og vinne «the double», og at det ikke var riktig tidspunkt for meg å reise ut igjen nå. Det ser ut til å være et valg som jeg traff ganske godt med. Og nå er jeg selvfølgelig fornøyd med at det aldri ble aktuelt med Cardiff, sier Forren til Rbnett.

- Hadde en håpløs jobb

Han synes synd både på trenere og spillere han har opplevd stor suksess sammen med i Molde-drakta.

— Vi i Molde vet jo godt hva Ole Gunnar står for som manager. Og det teamet han har rundt seg er det beste apparatet jeg har hatt som fotballspiller. Fotballverden er tøff, det handler kun om å få resultater. Ole Gunnar hadde en nesten håpløs jobb med å holde Cardiff i Premier League. Dessverre fikk han også en dårlig start på sesongen etter at han fikk tid og penger til å forsterke laget.

- Hvorfor lyktes ikke Solskjær i Cardiff?

— Jeg mener de rett og slett ikke hadde godt nok lag til å holde seg i Premier League. Så fikk de tillit og midler til å bygge et nytt lag, men det virker ikke som de har truffet helt med spillertypene. Slik jeg har forstått det så har Ole Gunnar slitt med å finne en ellever som er det beste laget. Det har vært mange roteringer og det har de ikke lykkes med denne sesongen. I kampene ser jeg ikke igjen den filosofien Ole Gunnar og Mark (Dempsey) står for. Jeg tror ikke de nye investeringene passer godt nok inn i spillestilen.

- Du har vært i England og sett Premier League fra innsida. Hvordan er mentaliteten og psykologien innad i en klubb i motgang?

— Min erfaring fra Southampton er at alt handler om å vinne, den kulturen er veldig sterk i England. Også på trening vil alle vinne hver eneste duell. Det er veldig vanskelig å komme utenfra, for eksempel fra Norge, både som spiller og helt sikkert som manager. Det var mange egoister i Southampton, og jeg lærte at du rett og slett måtte være en «jævel» sjøl hvis du ville inn på laget. Jeg var ikke forberedt på det, og opplevde at jeg fikk noen spillere mot meg. Hvis en manager får nok uvenner i spillergruppa eller ellers i klubben blir det ekstra vanskelig å lykkes, sier Vegard Forren.