Demidov: - Det er ikke lov til å sutre lenger i Brann

Kapteinen om oppvaskmøtet i pausen mot Strømsgodset og «nye» Brann.

SENTRAL: Branns midtstopper Vadim Demidov var sentral i 2-2-kampen mot Strømsgodset søndag. Drammensernes nummer 15, Flamur Kastrati, ble utvist etter å ha slått til Demidov.

— Vi tåler å si ting til hverandre nå. Det er ingen som blir lei seg eller støtt. Og, vi klarer å komme tilbake i fotballkamper, sier Vadim Demidov.

Branns kaptein forteller om en helt ny tøffhet og takhøyde i Brann enn før. Spesielt mener han kontrasten mellom sist Brann var i eliteserien kontra nå er stor.

— Jeg føler vi er et annet lag. Det er en annen tøffhet. Det er ikke lov til å gå og sutre lenger, og man kan si fra til folk som ikke gjør jobben sin, med det resultat at folk tar kritikken og blir bedre av det, sier Demidov.

Les også

Derfor er Huseklepp ukens Brann-mann

Møtet i pausen

I starten av seriepremieren mot Strømsgodset så kampen ut akkurat slik mange hadde trodd på forhånd. Strømsgodset styrte og hadde ballen, mens Brann gjorde sitt beste for å tette igjen og henge med. Så kom bergenserne under 2–0 etter personlige feil, men håpet ble tent av Erik Huseklepps redusering like før pause.

I annen omgang kjempet Brann seg til slutt tilbake ved Jakob Orlov og sikret 2–2. Demidov bruker ikke ordet oppvaskmøte, men forteller om at det ble gitt ganske klare beskjeder i garderoben på Marienlyst i pausen.

— I starten var vi forsiktige og gjorde hverandre dårlige, men det tok vi grundig opp i pausen. Vi visste at dersom vi hevet oss litt, så kunne vi spille jevnt med Godset.

Les også

Nytt tap for Åsane

Høyreback Amin Nouri er enig med kapteinens vurdering av takhøyden i Brann for tiden.

— Vi er såpass voksne at vi tåler å høre det også når ting ikke er bra nok. Det skulle bare mangle. Tåler ikke folk det, må de finne noe annet å gjøre, mener Nouri, og legger til:

— I Brann får du høre det med en gang det ikke er bra nok, og slik skal det være. Som fotballspiller blir du kritisert både positivt og negativt uansett hva du gjør. Det må folk takle.

Et annet lag

Foran 2014-sesongen kom Demidov til Brann som en av klubbens største signeringer på en god stund. I hans første kamp ble det 0-3-tap for Sarpsborg det året.

— Vi er et helt annet lag enn sist vi var oppe, slår han fast. Demidov var fornøyd med ett poeng på Marienlyst etter å først ha ligget under 2–0.

Les også

Eliteseriedraktene 2016: Vinneren vil overraske mange

— Det er noe helt annet å få poeng her enn å sitte igjen med null og bli overkjørt slik vi ble litt i første omgang. Vi viste god moral. Det viste litt i fjor også, men vi viste det ikke i forfjor da vi blant annet tapte 0–3 for Sarpsborg i første kampen.

Nå har Demidov god tro på 2016-sesongen.

— Vi sitter med en helt annen følelse i forhold til fortsettelsen nå. Men, dette var bare én kamp. Jeg vet at folk får skyhøye ambisjoner i Bergen av dette, men vi møter et veldig godt lag i neste kamp (Odd). Vi må bare jobbe knallhardt fremover.

Skryter av moralen

Brann-trener Lars Arne Nilsen sier laget visste at de kunne slå tilbake da de kom under mot Strømsgodset.

— Comebacket viser at vi har et lag som kan vinne kamper i eliteserien allerede. Jeg er veldig fornøyd med moralen. Den er vanvittig bra, sier Nilsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering