Fotball

Norsk sangstjerne nekter å la seg sensurere av Leeds

Lars Vaulars hyllestlåt av Gary Speed blir litt i drøyeste laget for Leeds.

Det blir ingen opptreden i Leeds for Lars Vaular.

  • Roar Lyngøy

Bergenseren var invitert til Elland Road, Leeds Uniteds hjemmebane, for å fremføre låten «Gary Speed» før Leeds’ hjemmekamp førstkommende lørdag.

  • Her kan du se musikkvideoen og høre sangen.

Klubben krever imidlertid at store deler av teksten må sensureres. Og det nekter Vaular å innfri.

– Dette er utrolig frustrerende. Vi har jobbet lenge for å få til denne turen. Den har vært bekreftet og alt var i skjønneste orden. Nå helt på tampen kommer de med et nytt sett regler og krav vi ikke kan gå med på. De vil at nærmere halve teksten skal sensureres. Det kan vi bare ikke gå med på, sier Vaulars manager Gunnar Greve til TV 2.

Vaular hadde gledet seg til veldig til turen.

– Dette er et typisk eksempel på hvordan moderne fotballklubber er i utakt med de som er viktigst i enhver klubb – publikum. Istedenfor å gi fansen en god opplevelse er de opptatt av sitt eget selvbilde. Sånn sett er jeg ikke overrasket, men det var jo kjedelig at dette var noe de kom med så seint før dagen. Jeg har jo gledet meg veldig til dette, sier han til TV 2. Kanalen mener at låtens første vers er problematisk for Leeds: «For Ridsdale fucket opp økonomien, mens spillerene drakk seg fulle ute på byen, endte i en typisk voldsfadese, en gutt ble banket til blods og bitt i fjeset, Duberry hadde mange våkenetter, vitnet mot lagkameraten sin etter, rasismen i saken satt dype merker, folk kom på døren med finlandshetter, Clifford fikk seks år som den eneste, Woody fikk hundre dagers samfunnstjeneste, Bowyer gikk ut som en fri mann.»

Les også:

Lars Vaulars Gary Speed-video:

Les mer om

  1. Engelsk fotball