Fotball

Søderlund erkjenner sjansesløsing: - Vi skulle hatt flere

Rosenborg-spissen håper å være giftigere på søndag.

  • Rachel Nordtømme

Alexander Søderlund scoret ett, men bommet på to av de største mulighetene i en kamp som kunne gitt en større seier enn 3-0. Selv vil han ikke fokusere på sjansene han brente, men innrømmer at han burde scoret på flere sjanser.

— Vi skulle hatt flere mål, det gjelder både meg og noen andre. Vi kan bedre, men det viktigste i dag er at vi går videre, sier spissen.

Les også: Rosenborg avgjorde på seks minutter

Sparte seg

Allerede på søndag spiller RBK mot Sandefjord, og Søderlund forklarer at han ville spare på kruttet til neste kamp.

— Vi gjør det vi skal i dag. Mot slutten må vi spille litt kynisk, men vi kunne holdt enda mer igjen. Vi spiller igjen på søndag, så jeg får heller score da, sier han.

Her fortviler Alexander Søderlund etter en misbrukt sjanse i torsdagens kamp.

Selv satte Søderlund 3-0-målet i nettmaskene til KR Reykjavik, og var fornøyd med å gå videre til tredje kvalikrunde i Europaligaen. Han tror ikke kveldens sjansesløseri har noe å si for kampene fremover.— Det blir bare vanskeligere jo lengre vi kommer, men vi gleder oss til å spille mot gode lag for å vise hva vi kan.

Les også: Dette er Rosenborgs neste Europa-motstander

Gode sjanser

I neste runde møter Rosenborg ungarske Debrecen, som scoret ni mål i torsdagens kamp mot Skonto Riga. Søderlund mener de har gode muligheter til å gå videre både i neste runde og deretter til gruppespillet i Europaligaen.

— Vi er mye bedre enn i fjor, og har kjempegode sjanser til å komme oss til gruppespillet. Det blir utrolig spennende, sier han og fortsetter:

— Vi er positive og optimistiske om dagen. Det er viktig å ha tro på seg selv, og derfor tror jeg det blir veldig bra fremover.

Les også

  1. Dette er Rosenborgs neste Europa-motstander

  2. Helland: - Bare å beklage, men vi tok foten av gassen

  3. Rosenborg avgjorde på seks minutter

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. KR Reykjavík