Fotball

Tallknuserne: Wales snyter Ronaldo for EM-finalen

Sjekk Norsk Regnesentrals dom før semifinalene, og stem på hvem du tror vinner EM.

SENDER UT RONALDO: Gareth Bale og Wales er favoritter mot Portugal, mener Norsk Regnesentral.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Frankrike, Tyskland, Portugal eller Wales. En av disse nasjonene vinner fotball-EM.

Tallknuserne i Norsk Regnesentral (NR) har tatt en siste oppsummering før semifinalene. Og det er bare å konkludere med én ting: Dette blir jevnt og spennende!

La oss starte med den første semifinalen mellom Portugal og Wales i Lyon onsdag. Portugal har utrolig nok ikke vunnet en eneste EM-kamp etter 90 minutter, men likevel er de i semifinale. Nå venter sensasjonslaget Wales, som tok skalpen til Belgia i kvartfinalen.

— Wales er bedre

Ifølge NR er det 56,2 prosent sannsynlighet for at Wales tar seg til finale på bekostning av Cristiano Ronaldo og Portugal.

– Wales er et antatt bedre lag enn Portugal. Det skyldes Wales’ gode resultater, mens Portugals forretningsidé ser ut til å være uavgjortkamper, noe modellen ikke verdsetter like høyt, mener tallknuserne.

Torsdag kveld barker storkanonene Tyskland og Frankrike sammen i Marseille. Mange har tyskerne som EM-favoritt etter at de beseiret Italia i kvartfinalen, men hjemmehåpet Frankrike viste muskler i 5-2-nedsablingen av Island.

Ifølge våre tallknusere er det duket for enda mer neglebiting, og kanskje ekstraomganger. Regnesentralen mener at det er 50,6 prosent sannsynlig at Tyskland kniper finalebilletten.

FAVORITT: Joachim Löw og Tyskland har allerede slått ut Italia. Nå venter Frankrike.

Tyskland hårfint foran

Lille Wales er altså størst favoritt til å nå finalen, men i en eventuell finale blir Chris Colemans lag en outsider.

– Vinneren av Portugal – Wales møter et antatt mye bedre lag i finalen. Derfor er vinneren av Tyskland – Frankrike klar favoritt til å vinne EM. Sannsynligheten for at enten Tyskland eller Frankrike vinner EM er 68 prosent, mener NR.

Tyskland var favoritt til å ta EM-gull før mesterskapet, og er det fortsatt med 34,5 prosent. Frankrike gis 33,5 prosent, Wales 19,3 og Portugal 12,6 prosent.

Før EM innhentet 100 % Sport resultattips fra ti fotballeksperter. Modellen er en syntese av ekspertenes forhåndstips og kampene som lagene har spilt så langt i EM. Wales er den store overraskelsen blant de antatt svakere lagene.

  • PS : Finalen spilles søndag kveld.

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Tysklands herrelandslag fotball
  3. Frankrikes herrelandslag fotball
  4. Wales' herrelandslag fotball
  5. Portugals herrelandslag fotball